Nvidian vastaus AMD:n kahden GPU:n monsterille saapuu 22. maaliskuuta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Nvidian vastaus AMD:n kahden GPU:n monsterille saapuu 22. maaliskuuta
AMD julkaisi alkuviikosta pitkään panttaamansa kaksi Cayman-piiriä sisältävän Radeon HD 6990 -mallin. Kahden GPU:n monsteri todettiin testeissä markkinoiden nopeimmaksi näytönohjaimeksi, mutta huipputehojen saavuttamiseksi myös tehonkulutus oli huippuluokkaa ja kortin jäähdyttämiseksi tuulettimet pyörivät huimalla nopeudella nostaen melutason korkeaksi (tarkemmat tiedot Tom's Hardwaren kattavasta julkaisutestistä).

AMD ei välttämättä saa nauttia markkinoiden nopeimman kortin valmistamisesta kovin pitkään, sillä uusimpien Kiinasta lähtöisin olevien raporttien mukaan Nvidia aikoo julkaista kahteen GF110-piiriin perustuvan GeForce GTX 590 -mallin jo vajaan kahden viikon päästä 22. maaliskuuta.

Tulossa olevan kortin voi odottaa olevan tehonkulutukseltaan vähintään samoissa lukemissa, kuin AMD:n huippumallin. Aikaisempien tietojen perusteella Nvidia valitsisi GTX 590 -mallissa käytettävät GPU:t käsityönä TSMC:n tuotantolinjoilta. Tarkalla seulonnalla voidaan varmistaa mahdollisimman pienet jännitevuodot, jolloin suorituskyvyn suhde tehonkulutukseen saadaan optimaaliselle tasolle.

2 kommenttia

Ergopad
Tuplakiaus! Tuulettimet pitää olla metalliset tai muuten sulavat kuumudesta. Vesijäähdytystä ei kannata edes harkita, tai seurauksena on turkkilainen höyrysauna.

"Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." - LUUK-8:17

Pc_P
Quote:
Tuulettimet pitää olla metalliset tai muuten sulavat kuumudesta

Noh riippuu muovista, mutta melkoinen kortti jos menee niin paljon yli 100 C et muovit sulaa ^^

Quote:
tai seurauksena on turkkilainen höyrysauna.
Mielenkiintoinen kokemus voisi olla :D

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille