AfterDawn logo

Nvidian vastaus AMD:n kahden GPU:n monsterille saapuu 22. maaliskuuta

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

AMD julkaisi alkuviikosta pitkään panttaamansa kaksi Cayman-piiriä sisältävän Radeon HD 6990 -mallin. Kahden GPU:n monsteri todettiin testeissä markkinoiden nopeimmaksi näytönohjaimeksi, mutta huipputehojen saavuttamiseksi myös tehonkulutus oli huippuluokkaa ja kortin jäähdyttämiseksi tuulettimet pyörivät huimalla nopeudella nostaen melutason korkeaksi (tarkemmat tiedot Tom's Hardwaren kattavasta julkaisutestistä).

AMD ei välttämättä saa nauttia markkinoiden nopeimman kortin valmistamisesta kovin pitkään, sillä uusimpien Kiinasta lähtöisin olevien raporttien mukaan Nvidia aikoo julkaista kahteen GF110-piiriin perustuvan GeForce GTX 590 -mallin jo vajaan kahden viikon päästä 22. maaliskuuta.


Tulossa olevan kortin voi odottaa olevan tehonkulutukseltaan vähintään samoissa lukemissa, kuin AMD:n huippumallin. Aikaisempien tietojen perusteella Nvidia valitsisi GTX 590 -mallissa käytettävät GPU:t käsityönä TSMC:n tuotantolinjoilta. Tarkalla seulonnalla voidaan varmistaa mahdollisimman pienet jännitevuodot, jolloin suorituskyvyn suhde tehonkulutukseen saadaan optimaaliselle tasolle.

2 KOMMENTTIA

Ergopad1/2

Tuplakiaus! Tuulettimet pitää olla metalliset tai muuten sulavat kuumudesta. Vesijäähdytystä ei kannata edes harkita, tai seurauksena on turkkilainen höyrysauna.

Pc_P2/2

Quote:

Tuulettimet pitää olla metalliset tai muuten sulavat kuumudesta


Noh riippuu muovista, mutta melkoinen kortti jos menee niin paljon yli 100 C et muovit sulaa ^^

Quote:

tai seurauksena on turkkilainen höyrysauna.

Mielenkiintoinen kokemus voisi olla :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT