Apple siirtyy TSMC:n kelkkaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Apple siirtyy TSMC:n kelkkaan
Kuluttajaelektroniikkaa valmistava Apple ja puolijohdevalmistaja TSMC ovat kaikessa hiljaisuudessa sopineet yhteistyöstä. Yhteistyön ansiosta A5-prosessorit valmistetaan jatkossa TSMC:n tuotantolinjoilla. Sopimus voi tarkoittaa samalla Applen ja Samsungin yhteistyön hiipumista.

TSMC-yhteistyön kautta Applen pyrkii todennäköisesti vähentämään riippuvuutta Samsungista, joka on tähän asti valmistanut iPadissa käytetyn A4-prosessorin ja iPhone-puhelimien prosessorit. Applen suuntautuminen pois Samsungin helmoista on helppo ymmärtää, sillä onhan Samsungin Galaxy-puhelimet ja -tabletit Applen pahimpia kilpailijoita markkinoilla. Kilpailullisten seikkojen lisäksi TSMC:n linjastojen puolesta puhuu maailman korkein saantoprosentti 40 nm:n tekniikalla sekä suurimmat tuotantolinjat.

Apple käyttää siis A5-prosessoreissa TSMC:n 40 nanometrin prosessia, mutta yhtiöt ovat suunnanneet katseet jo 28 nanometrin valmistustekniikkaan. Vielä ei kuitenkaan tiedetä varmasti sitä, että jättääkö Apple kokonaan Samsungin vai valmistaako myös se A5-prosessoreita.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista