Bulldozereiden toimitukset alkavat kesäkuun lopulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Bulldozereiden toimitukset alkavat kesäkuun lopulla
Verkkosivu X-bit Labs väittää saaneensa lähteiltään tietoa AMD:n seuraavan sukupolven prosessoreiden julkaisupäivistä. AMD aloittaa Bulldozer-prosessoreiden toimitukset kesäkuussa ja Llanojen toimitukset heinäkuussa.

X-bit Labsin mukaan Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien kahdeksanytimisten FX8000-sarjan, kuusiytimisten FX6000-sarjan ja neliytimisten FX4000-sarjan prosessoreiden toimitukset alkavat kesäkuun 20. päivän aloittamalla viikolla. A-sarjan prosessoreiden (Llano) toimitukset alkavat kaksi viikkoa myöhemmin heinäkuun alussa. Mitä vaan voi vielä tapahtua, joten suunnitelmiin voi tulla mutkia matkaan. Llano-prosessoreista on X-bit Labsin mukaan luvassa 11 eri mallia (neli- ja kaksiytimisiä).

AMD:n Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuviin prosessoreihin on valettu paljon ennakko-odotuksia. Yhtiön hypetyksen mukaan ne olisivat jopa 50 prosenttia nopeampia kuin nykyiset Phenom II -prosessorit. Kysymys on enää vain siitä, että koska prosessoreiden muodollinen julkaisupäivä on (eli koska ensimmäisiä puolueettomia testejä on luvassa) ja ovatko Bulldozerit hinnoiteltu tarpeeksi kilpailukykyiseen hintaan, jotta ne olisivat kunnollisia vaihtoehtoja Intelin Sandy Bridge -prosessoreille.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille