Ubuntu 11.10 on "unenomainen oselotti"

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Ubuntu 11.10 on "unenomainen oselotti"
Avoimen lähdekoodin Ubuntu-käyttöjärjestelmää rahoittava miljonääri Mark Shuttleworth on paljastanut tämän vuoden lokakuussa julkaistavan Ubuntu 11.10 -version koodinimen ja sen kehityksen pääpainopisteen.

Tuleva Ubuntu-versio on perinteisen kaavan mukaan nimetty eläinlajin mukaan, samanalkuisella adjektiivilla varustettuna. Lokakuun 13. päivä julkaistava Ubuntu 11.10 on saanut nimekseensä "Oneiric Ocelot" (suom. "unealias oselotti"). Shuttleworthin mukaan "Oddball Octopus" (suom. omituinen mustekala") olisi ollut myös hyvä vaihtoehto, mutta Ubuntu 11.04:ään liittyvä meriaiheisuus haluttiin nyt jättää väliin. Käyttöjärjestelmälle valittu nimi kuvaa Shuttleworthin mukaan hyvin miten innovatiivisuus toimii, osittain unelmoiden ja osittan kurinalaisella työskentelyllä.

Ubuntu 11.10:ssä panostetaan Unity-työpöytäympäristön 2D- ja OpenGL-versioiden kehitykseen. Tarkemmin tulevista uudistuksista Shuttleworth ei kertonut. Ubuntu-yhteistön on myös tarkoitus kiristää tahtia pilvipalvelun kehityksen suhteen sekä tehdä ratkaisevat päätökset tuetuista alustoista.

1 kommentti

Anonymous User
Jätskiä

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille