Gigabyte esitteli Z68-emolevyn prototyyppiä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Gigabyte esitteli Z68-emolevyn prototyyppiä
Intelin Z68-piirisarja on saanut viimeaikoina paljon huomiota ja lisää se saa nyt, kun Gigabyte esitteli ensimmäistä Z68-pohjaista emolevyä CeBIT-messuilla Hannoverissa. Esillä olleen emolevyn mallinimi on GA-Z68X-UD4H-B3.

Emolevy ilmestynee toisen vuosineljänneksen aikoihin, mutta hintatiedoista ei ole tällä hetkellä tietoa. Emolevy tukee siis ylikellottamista nykyisillä K-sarjan Sandy Bridge -prosessoreilla ja grafiikkasignaalin lähettämistä FDI-tuellisen DisplayPortin kautta samanaikaisesti. Takapaneelista löytyy DisplayPortin ohella HDMI- ja DVI-liitännät. Gigabyten emolevystä löytyy kaksi PCIe x16 -väylää, jotka toimivat x8-nopeudella kun molempiin väyliin on asennettu näytönohjaimet (tukee SLI:tä ja CrossFireX:ää). Emolevystä löytyy vielä lisäksi kolme PCIe x1 -väylää ja kaksi PCI-väylää.

Hexus.net-verkkosivun mukaan Gigabyten Z68-emolevystä löytyy seitsemän SATA-porttia, joista neljä toimii 3 Gbps:n nopeudella. USB 3.0 -portit on saatu emolevyyn Etronin ohjaimen kautta. Myös SSD caching -ominaisuus on tuettuna kunhan Intel julkaisee Rapid Storage Technology -ajureiden 10.5-version.

Kuva emolevystä löytyy täältä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille