VIA Eden X2 on maailman energiatehokkain kaksiydinprosessori

Kirjoittaja Teemu Laitila,

VIA Eden X2 on maailman energiatehokkain kaksiydinprosessori
Harvakseltaan tuotteita julkistava prosessorivalmistaja VIA on esitellyt uutta kaksiydinprosessoriaan, jota yhtiö mainostaa maailman energiatehokkaimmaksi kahdella ytimellä varustetuksi prosessorimalliksi. Eden X2 perustuu 64-bittiseen x86-arkkitehtuuriin ja se on valmistettu 40 nm:n prosessilla.

Vaikka VIA ei julkistanut lukuja kahden Eden-ytimen yhdistetystä tehonkulutuksesta, alkuperäinen vuonna 2007 julkaistu yhden ytimen Eden-prosessori kulutti tehoa enimmillään watin verran 500 MHz:n taajuudella.

Erinomaisesta hyötysuhteestaan johtuen Eden X2 -prosessorille riittää passiivinen jäähdytys ilman liikkuvia osia. Eden X2 onkin suunnattu pääosin sulautettuihin järjestelmiin esimerkiksi teollisuusympäristöissä. Sopiva käyttökohde passiivijäähdytteiselle kaksiydinprosessorille voisi löytyä myös yhä yleistyvien mediatoistimien sisuksista.

X86-arkkitehtuurin ansiosta Eden X2 tukee laajaa kirjoa eri käyttöjärjestelmiä. Uutena ominaisuutena on mukana myös virtualisointi, joka mahdollistaa vanhojenkin sovellusten ajamisen ilman näkyvää laskua suorituskyvyssä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille