Tablet-Windowsiin vielä yli vuosi

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Tablet-Windowsiin vielä yli vuosi
Työpöytäkoneiden käyttöjärjestelmien suvereeni markkinajohtaja Microsoft aikoo julkaista tablet-koneille suunnitellun version Windows-käyttöjärjestelmästään vasta ensi vuoden syksylläa. Nimettömistä lähteistä saatujen tietojen mukaan ensimmäisten julkisten käyttäjätestien on kuitenkin määrä alkaa asiakkaiden ja liikekumppaneiden kanssa jo tämän vuoden lopussa.

Ensi vuodeksi suunniteltu tablet-versio perustuu kuitenkin vielä Windows 7 -käyttöjärjestelmään, mikä rajoittaa sen käyttömahdollisuudet lähes pelkästään Intelin vähävirtaisia Atom-prosessoreita käyttäviin laitteisiin. Microsoftilla saattaakin olla ongelmia vakuuttaa laitevalmistajia tablet-Windowsin ja Atom-prosessoreiden eduista kun yhtiö on ilmoittanut jo aiemmin seuraavan Windows-version toimivan myös ARM-arkkitehtuuriin perustuvilla prosessoreilla.

Yli vuoden päästä markkinatilanne on myös ehtinyt jo muuttua moneen kertaan ja markinoilta voidaan odottaa löytyvän Applen kolmannen sukupolven iPad ja Android-valmistajien kolmannen ja neljännen sukupolven laitteet sekä mustana hevosena HP:n ja RIM:n tablettien toinen sukupolvi.

Tablettien suorituskyvyn ja ominaisuuksien kasvamisen lisäksi myös vielä lapsenkengissä olevat tableteille suunnatut käyttöjärjestelmät tulevat kokemaan monia radikaaleja muutoksia ennen Microsoftin tablet-käyttöliittymän julkaisua.

1 kommentti

Anonymous User
Saisi olla kernaasti kokonaan tulematta! Windowsilla kun ei ole käyttöä tablet-koneessa. Asiat voi yhtä hoitaa muillakin käyttöjärjestelmillä, tablettejahan käytetään lähinnä surffailuun, kevyeen pelaamiseen, videoiden katsomiseen jne.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille