Inteliltä uusi ssd-asema nopeammalla SATA-liitännällä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Inteliltä uusi ssd-asema nopeammalla SATA-liitännällä
Intel julkisti tällä viikolla virallisesti 510-sarjan ssd-asemat, jotka tukevat nopeampaa SATA 6.0 Gb/s -liitäntää. Uusi 510-sarja ei ole vielä Intelin odotettua kolmatta sukupolvea, sillä asemat käyttävät vanhempaa 34 nm:n NAND Flash -muistia tuoreimman 25 nm:n muistin sijaan.

Parannellun muistiohjaimen ja nopeamman väylän ansiosta asemat saavuttavat kuitenkin jopa 500 MB/s siirtonopeuden peräkkäisissä lukuoperaatioissa, mikä on tuplasti enemmän aiempaan malliin verrattuna. Peräkkäisten kirjoitusoperaatioiden nopeus on noussut yli kolminkertaisesti 315 MB/s tasolle.

Intelin mukaan asemat on suunniteltu erityisesti käyttötarkoituksiin, joissa korkeista peräkkäissiirtonopeuksista on hyötyä. Ulkoisia kiintolevyasemia valmistava LaCie on jo ilmoittanut käyttävänsä 510-sarjan levyjä erityisesti vidoen ja kuvan parissa työskenteleville ammattilaisille tarkoitetussa Little Big Disk -asemassa. Little Big Disk sisältää kaksi ssd-asemaa RAID 0 -kokoonpanossa ja hyödyntää Intelin uutta Thundebolt-liitäntää siirtonopeuksien takaamiseksi.

Asemien hinnaksi tuhannen kappaleen erissä ilmoitetaan 584 dollaria 250 gigatavun mallista ja 284 dollaria 120 gigatavun mallista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille