GeForce GTX 550 Ti:n teknisille tiedoille vihdoin varmistus - ensimmäiset testitulokset julkaistu

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

GeForce GTX 550 Ti:n teknisille tiedoille vihdoin varmistus - ensimmäiset testitulokset julkaistu
Huhumyllyn rattaat Nvidian GeForce GTX 550 Ti -ohjaimen ympärillä ovat pyörineet yllättävänkin kiivaasti. Onhan kyse kuitenkin vain matalan hintaluokan kortista. HT4U.net on julkaissut Nvidian dioja ohjaimen teknisistä tiedoista (poistettu sivustolta Nvidian pyynnön vuoksi, löytyvät vielä täältä) ja huhujen väitteet heittävät jälleen kerran häränpyllyä.

Ohjaimessa tiedettiin olevan GF116-400-ydin, mutta sen ominaisuuksista ei tiedetty mitään. Jossakin vaiheessa ytimen väitettiin olevan täysillä ominaisuuksilla varustettu GF106, mutta viime viikoisten huhujen perusteella näin ei kuitenkaan olisi. Huhujen mukaan kyse olisi täysin samasta ytimestä kuin GeFoce GTS 450:ssa käytetty karsittu GF106, mutta muistien ja grafiikkaytimen kellotaajuudet olisivat korkeammat. HT4U.netin saamat tiedot kuitenkin osoittavat nämä tiedot vääriksi.

GeForce GTX 550 Ti:n ydin on kuin onkin kaikilla ominaisuuksilla varustettu GF106 eli siinä on 192 CUDA-ydintä, 24 ROP-yksikköä, 32 tekstuuriyksikköä ja 192-bittinen muistiväylä. Vääriksi osoittautuneet huhut olivat kuitenkin oikeassa kellotaajuuksien suhteen eli ohjaimen grafiikkaydin on tahdistettu toimimaan 900 MHz:n ja muistit 4100 MHz:n taajuudella. GTX 550 Ti on Nvidian mukaan 28 prosenttia suorituskykyisempi kuin GTS 450. VR-Zone vuotamat ensimmäiset testitulokset antavat katetta Nvidian väitteille.

GTX 550 Ti:n TDP arvo on 116 wattia eli 10 wattia enemmän kuin GTS 450:llä. Tästä huolimatta suorituskyky-tehonkulutus-suhde on GTX 550 Ti:ssä 20 prosenttia parempi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille