Asuksen pakkauslaatikko muuttuu tietokoneen koteloksi

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (9)

Asuksen pakkauslaatikko muuttuu tietokoneen koteloksi
Maailman suurin emolevyvalmistaja Asus on keksinyt näppärän keinon vähentää emolevyjen pakkauslaatikoista syntyvää jätettä.

Kesäkuussa myyntiin tulevan Mini-ATX-emolevyä ei tarvitse välttämättä ikinä ottaa pois myyntipakkauksestaan, sillä pahvinen paketti on kuljetustarkoituksensa lisäksi suunniteltu pitämään emolevy paikallaan ja mahdollistamaan muiden komponenttien kiinnitys suoraan paketissa olevalle emolevylle.

Asus on esitellyt uutta pakkausratkaisuaan tällä viikolla Cebit-messuilla Saksassa. Laatikko sisältää kaikki normaalistakin kotelosta löytyvät tuuletusaukot ja reiän emolevyn liitäntöjen käyttämiseksi.

Uuden pakkauksen tarkoituksena on nopeuttaa tietokoneen käyttöönottoa niissä tilanteissa, kun muut komponentit ovat hankittuna, mutta sopivimman kotelomallin valinta tuottaa ongelmia. Huolimatta pakkauksen kevyistä valmistusmateriaaleista ja sen luonteesta väliaikaisena koteloratkaisuna, Asus lupaa laatikon kestävän normaalikäyttöä vähintään vuoden verran.


Kuva: Martyn Williams, IDG News Service

9 kommenttia

Arzgahhh
oho vau toi on jo innovatiivista!

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


ArttuH5N1
Aika jännä idea! :D
kikuu
No vähentää aika kovasti sitä jätettä :D Pahvia on pari kertaa enemmän kuin ennen ja varmaan 0,1% käyttää tuota oikeasti kotelona... Vai onko asia niin, että saa kahdella tavalla pakattuna? kivahan tommoista on kantaakkin kun normaali emolevypakkaus menee vaikka reppuun.
jartar
Asuksen keino jätteen vähentämiseksi on pahvin lisääminen ja kertakäyttökotelon kehittäminen. Mitäköhän sieniä inssit ovat vetäneet kun tällaisen idean ovat saaneet...

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

TemeTee
Originally posted by kikuu:
No vähentää aika kovasti sitä jätettä :D Pahvia on pari kertaa enemmän kuin ennen ja varmaan 0,1% käyttää tuota oikeasti kotelona... Vai onko asia niin, että saa kahdella tavalla pakattuna? kivahan tommoista on kantaakkin kun normaali emolevypakkaus menee vaikka reppuun.
Kyllä minä ainakin tiedän tapauksen, jossa oli uudet palikat kasattu pahvilaatikkoon kun kotelo ei ollut tullutkaan samaan aikaan muiden osien kanssa :) Ja kyseessä oli juuri Asuksen Mini-ATX emolevy!

Ties vaikka joku virittelisi tuosta lanboxin :) Helppoahan tuonne olisi lainata sitten näyttistä sun muuta palikkaa "isosta" koneesta.
ramiselin
Jotkut valittelivat, että tämä vain lisää pakkausjätettä, mutta ei välttämättä. Viimeksi ostaessani emolevyn se oli pakattu pahvilaatikkoon, jonka sisällä oli muovikehikko, jossa itse emolevy makasi muovipussiin käärittynä. Pahvi on helppo tuhota vaikkapa polttamalla, eikä siitä tule mitään pahempia päästöjäkään. Kaikki se muu normaali pakkausroska on ongelmallisempaa. Minun tapauksessani ne päätyivät kaatopaikalle.
jartar
Originally posted by ramiselin:
Jotkut valittelivat, että tämä vain lisää pakkausjätettä, mutta ei välttämättä.

No ei tässä ole mitään epäselvää. Jos emo pakataan isoon pahvilaatikkoon pienen sijaan niin tottakai siitä tulee enemmän jätettä. Ei sinne pieneenkään ole pakko mitään muoviroinaa tunkea.


Originally posted by TemeTee:
Kyllä minä ainakin tiedän tapauksen, jossa oli uudet palikat kasattu pahvilaatikkoon kun kotelo ei ollut tullutkaan samaan aikaan muiden osien kanssa :) Ja kyseessä oli juuri Asuksen Mini-ATX emolevy!

Ties vaikka joku virittelisi tuosta lanboxin :) Helppoahan tuonne olisi lainata sitten näyttistä sun muuta palikkaa "isosta" koneesta.

Jotenkin musta tuntuu että pahvikotelosta ei tule myyntihittiä. Tosi kätevä kantaa laneille kun pahvi pettää jonka seurauksena koneen osat palasina. Eikä tuo sinunkaan tapaus tuota pahvikoteloa tarvinnut koska se sai muutenkin koneen kasaan.

Jos muutama päivää ei selviä ilman tietokonetta kotelon odottelun takia niin voisi miettiä elämän arvoja uusiksi. Ja mites jos se odottelu jääkin jostain muusta osasta kiinni. Ei muuta kuin kertakäyttö näyttikset ja prossut myyntiin.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

AkZuh
Kieltämättä hyvä idea

Asus P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500K + H2O | 8GB Vengeance | HD6870 + H2O | Samsung 830 SSD | Antec P180 + NeoHE 550W | Samsung SyncMaster 2333SW

robsku
Ihan OK idea - ja pahvilaatikon, hyvän sellaisen, kestävyys tuntuu olevan pahasti aliarvioitu täällä - itsellä oli paljon isompi laatikko jossa raskasta tavaraa vuodesta 96 aina vuoteen 2010, eikä se ollut vain paikallaan kuin kone vaan useiden muuttojen lisäksi sitä siirreltiin muutenkin paljon milloin mistäkin syystä, ja aina täynnä painavaa tavaraa - eiköhän tuollainen pahvikotelo normikäytössä kestä pidempään kuin useimmilla on halua käyttää samaa emoa.

Se on sitten eri asia jos ihan mistä tahansa muusta syystä ei halua sitä pahvilaatikkoa kotelona käyttää - eipä ole pakko :)

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille