Uusi artikkeli: Testissä OCZ Vertex 3 toisen sukupolven SandForce-ohjaimella

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Uusi artikkeli: Testissä OCZ Vertex 3 toisen sukupolven SandForce-ohjaimella
SSD-asemia valmistava OCZ on tuomassa maaliskuun aikana markkinoille uusimman Vertex-sarjan edustajan Vertex 3:n. Vertex 3 perustuu suositun SandForce-muistiohjaimen uusimpaan toisen sukupolven versioon.

Vertex 3 -sarjassa käytetään Intelin ja Micronin 25 nm:n tekniikalla valmistettua flash-muistia. Muistipiirien pakkaaminen pienempään tilaan säästää myös valmistuskustannuksia, joka osittain näkyy levyjen hinnassa ja Vertex 3:n hinta lanseerauksen yhteydessä asettuu halvemmaksi kuin aiemman Vertex 2 -mallin. Toisaalta uuden muistiohjaimen tuoma nopeuslisä pitää asemat kuitenkin Premium-hinnoissa vanhaan sukupolveen nähden.

Toisen sukupolven SandForce-ohjaimet tuovat paremman suorituskyvyn lisäksi muutamia odotettuja ominaisuuksia, kuten tuen emolevyissä yleistyvälle SATA 6 Gb/s -liitännälle. Pienemmän valmistusprosessin aiheuttamia kasvaneita virhemääriä kompensoidaan paremmalla virheenkorjauksella ja myös asemien tehonkulutusta on saatu viilattua alaspäin.

Lue tarkemmat testitulokset ja analyysit SandForce-ohjainten vaikutuksesta SSD-asemien markkinoihin artikkelista.


OCZ Vertex 3: Toisen sukupolven SandForce massoille

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista