Intelin Atom N570 kasvattaa kellotaajuutta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin Atom N570 kasvattaa kellotaajuutta
Intel on julkistanut virallisesti uuden kaksiytimisen netbook-koneisiin tarkoitetun Atom-mallin. Atom N570 perustuu edelleen vanhaan Pineview-sarjaan ja se sisältää lähinnä pieniä parannuksia aiempaan ensimmäiseen kaksiytimiseen N550-malliin verrattuna. Prosessorin kellotaajuus nousee 1,5 GHz:sta 1,66 GHz:n ja sirulta löytyy 1 MB L2-välimuisti.

Kellotaajuuden nosto on kuitenkin tapahtunut Hyper-Threading-tekniikan menettämisen kustannuksella. Intelin sivujen mukaan uusi prosessori sisältää kaksi ydintä jotka voivat suorittaa yhteensä kahta säiettä.

Huolimatta korkeammasta kellotaajuudesta myös tehonkulutus pysyttelee samoissa 8,5 watin lukemissa. Uutena ominaisuutena N570 tukee Intelin virtualisointitekniikkaa ja prosessorin käyttämän keskusmuistin enimmäismäärä on kasvatettu kahdesta neljään gigatavuun.

Intelin odotetaan tuovan seuraavan isomman uudistuksen tarjoavan Cedar Trail -alustan Atom-prosessorit markkinoille vasta loppuvuonna.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille