AMD Radeon HD 6990 pressidiat vuotivat, julkaisu 8. maaliskuuta?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD Radeon HD 6990 pressidiat vuotivat, julkaisu 8. maaliskuuta?
AMD ei ole juuri peitellyt viime päivinä sen tulevaa lippulaivamallia, ja tähän mennessä uudesta kahden piirin näytönohjaimesta on paljastunut melkein kaikki oleelliset tiedot. Epävirallisten tietojen mukaan AMD:n uutukainen julkaistaan virallisesti 8. maaliskuuta. Sitä ennen AMD on kuitenkin antanut reilusti maistiaisia tulevasta kortista.

AMD markkinoi tulevaa näytönohjainta uuden Dragon Age II -pelin kanssa, ja kortin pitäisi toimia kyseisen pelin kanssa moitteettomasti Eyefinity-konfiguraatiossa. Eyefinityä varten kortissa on 4 miniDP-liitäntää ja yksi DL-DVI-liitäntä.

AMD lähetti testipaketin mm. Techgage-sivustolle


MSI on esitellyt Cebit-messuilla tulevaa näytönohjainta omassa kokoonpanossaan, ja SweClockers sai otettua paikan päällä videokuvaa kortista:


Virallisempien julkaisujen lisäksi Turkkilainen Donanimhaber-sivusto on julkaissut pressidioja tulevasta kortista, ja ne paljastavat suurilta osin kortin ominaisuudet ja suorituskyvyn. Pressidiojen mukaan kortti olisi jopa 67% nopeampi kuin Nvidian nopein kortti, GTX 580. AMD:n uudessa kortissa on 6900-sarjan muiden korttien tavoin BIOS-kytkin, mutta tällä kertaa toinen asetus on valmiiksi ylikellotettu 880 MHz taajuudelle (vs. 830 MHz vakiona).

Näytönohjain käyttää kahta Cayman-piiriä, ja käytännössä OC-Biosilla se vastaa kahta HD 6970 -näytönohjainta. Ilmaiseksi suorituskyky ei kuitenkaan tule, sillä AMD on joutunut heittämään 300 watin tehonkulutusrajan romukoppaan, ja uusi kortti käyttää kahta 8-pinnistä lisävirtaliitintä, joten virallinen tehoraja on 375 W. Ylikellotettuna kortti voi kuitenkin viedä jopa 450 wattia tehoa.

AMD ei ole vielä ilmoittanut tulevan kortin hintaa, mutta lippulaivamallina se luultavasti päätyy melko korkealle. Kysymysmerkkinä on kuitenkin Nvidian vastine HD 6990:lle, mutta tähän asti Nvidian huhuttu kahden piirin näytönohjain on pysynyt melko hyvin piilossa.


kuvat: DonanimHaber

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet