Uusi testipaketti helpottaa linuxissa toimivien laitteiden hankintaa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Uusi testipaketti helpottaa linuxissa toimivien laitteiden hankintaa
Linux-käyttäjiä on aina vaivannut joko huonosti toimivat tai kokonaan puuttuvat laiteajurit, joiden vuoksi linux-yhteensopivien komponenttien ja lisälaitteiden hankinta on vaatinut laajaa ennakkotyötä ja erilaisten vaihtoehtojen huolellista tutkimista.

Vaikka Linuxin laitetuki on muutaman viime vuoden aikan parantunut huimasti, ongelmia on edelleen. Linux-yhteensopivia laitteita sekä niiden ajureita seuraava Phoronix.com ja OpenBenchmarking.org pyrkivät yhteisellä projektilla helpottamaan yhteensopivien laitteiden valintaa sekä tarjoamaan joustavan mahdollisuuden vertailla eri laitteita ja niiden suorituskykyyn olennaisesti vaikuttavia ajureita.

Monet isommat linux-jakelut ovat jo aiemmin tarjonneet listoja virallisesti tuetuista lisälaitteista, mutta listojen hyötyarvo on jäänyt pieneksi. Listat eivät useinkaan kerro mitä ajuria testissä on käytetty tai miten tietyn lisälaitteen toimivuus on määritelty.

Projektissa hyödynnetään Phoronixin kolmanteen versioon ehtinyttä sovellustestauspakettia sekä OpenBenchmarking.org-yhteisöpalvelua, jonka avulla käyttäjät voivat tarkistaa tuhansien muiden testaajien kokemukset eri laitteista ja niiden suorituskyvystä. Kun saatavilla on helposti ymmärrettävää testattua tietoa eri laitteiden yhteensopivuudesta sekä ajurituen tasosta, vältytään laitepäivitysten kohdalla monilta virheostoksilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

ArttuH5N1
ArttuH5N1
Toistaiseksi en ole kohdannut yhtään lisähärpäkettä joka ei toimisi Linuxissa yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin Winukassa. Mutta olenkin kohtuu uusi Linuxin käyttjä, joten menee varmasti tuohon huimasti parantuneen laitetuen piikkiin.
DamienTH
DamienTH
Itse en ole saanut Logitechin hiiriä toimimaan Linuxissa oikein. Perusnapit toimivat lennosta kuten Windowsissakin, mutta muita nappeja varten on pitänyt hankkia aina lisäohjelma, jota en kuukausien foorumikahlauksienkaan jälkeen ole saanut toimimaan juuri oikein.

Uusimmassa Ubuntussa hiiri onneksi toimii jo.
Anonymous User
Anonymous User
Liityin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Mikä on kovalevyn elinikä? 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2108 Vapaata keskustelua
Lenovo T500 ei käynnisty 27 Kannettavat tietokoneet
Uusi pelikannettava, kysymys suorittimista 5 Uutta tietokonetta ostamassa
McAfee ja tili (ratkaistu) 18 Yleistä keskustelua kännyköistä
Biisiketju 4347 Vapaata keskustelua
Uusi näyttö uuteen koneeseen 3 Tietokoneen näytöt
PC ei yhdistä nettiin 16 WLAN ja lähiverkot
DVD-aseman siirto toiseen pc-koneeseen 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
kirjanmerkkien koko firefoxissa 4 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä