AMD skeptinen Thunderboltin menestyksen suhteen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

AMD skeptinen Thunderboltin menestyksen suhteen
Intelin suurin kilpailija prosessorimarkkinoilla AMD ei ole vakuuttunut Intelin äskettäin julkaiseman Thunderbolt (ent. Lightpeak) tekniikan tarpeellisuudesta ja elinkelpoisuudesta. AMD uskoo Thunderboltista muodostuvan vain yksi monista patentoiduista väyläratkaisuista, jotka eivät ole levinneet laajempaan käyttöön.

AMD:n mielestä Thunderbolt ei 10 Gb/s siirtonopeudestaan huolimatta tarjoa tarpeeksi etua, jotta sillä kannattaisi korvata nykyisin käytössä olevia avoimempia standardeja. Joissain tapauksissa siirtyminen Thunderboltin käyttöön olisi jopa askel taaksepäin siirtonopeuden suhteen. Esimerkiksi nykyinen DisplayPort 1.2 -standardi mahdollistaa jopa 17 Gb/s nopeuden.

Kritiikkiä sai Intelin ja Applen päätös käyttää nykyistä DisplayPort-liitintä Thundebolt-väylän liitäntänä. "Thunderboltin sijoittaminen DisplayPort-liitäntään laskee liitännän tarjoamaa kaistanleveyttä ja vähentää useamman näytön kokoonpanoille tarjolla olevaa kaistaa".

Tällä hetkellä mikään lisälaite näyttöjä sekä ulkoisia grafiikkakiihdyttimiä lukuun ottamatta ei kykene hyödyntämään Thunderboltin tarjoamaa kaistanleveyttä PCI Express -väylän läpi. Käytännössä nykyisen kaltainen Thunderbolt ei edes kykene toimimaan ulkoisen näytönohjaimen liitäntästandardina, sillä 10 Gb/s ei ole riittävästi modernien näytönohjainten tarpeisiin.

2 kommenttia

Arzgahhh
No nytkö se on sitten Intel tuhoutumassa?

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


EmDzei
Loistava artikkeli toimittajalta, jossa kirjoitetaan uudesta tekniikasta myös kriittisesti. Hyvä myös AMD, koska toit tämän uuden tekniikan huonotkin puolet päivänvaloon.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille