SeaMicro kehitteli palvelimen 256 Atom-prosessorilla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

SeaMicro kehitteli palvelimen 256 Atom-prosessorilla
Vähävirtaisiin palvelinratkaisuihin erikoistunut SeaMicro on esitellyt palvelimen, jossa laskentatehoa tarjoaa 256 kappaletta Intelin Atom N570 -prosessoreita. Kaksiytimiset prosessorit sisältävät yhteensä 512 ydintä ja laskentatehoa on tarjolla 850 GHz. Hyper-Threading ominaisuuden ansiosta jokainen ydin kykenee suorittamaan kahta säiettä joka tarkoittaa 1024 säiettä koko palvelimella.

Intelin sekä AMD:n palvelinkäyttöön suunnitellut Xeon- ja Opteron-prosessorit on optimoitu raskasta laskentaa vaativiin ympäristöihin, kuten tieteelliseen laskentaan tai tietokantapalvelimiin. Sen sijaan perinteisesti kevyissä netbook-koneissa käytetyt Atom-prosessorit kuluttavat vähemmän tehoa kevyiden toimintojen, kuten sähköpostipalvelimen, sosiaalisen median palveluiden tai tehokkaasti hajautettujen hakukoneiden alustana.

SeaMicro-yhtiön toimitusjohtajan Andrew Feldmanin mukaan palvelinratkaisuissa on menossa muutos isoista palvelimista ja isoista ohjelmistoista kohti useita pieniä palvelimia ja ohjelmistoja. "Meidän palvelimemme on rakennettu optimoimaan laskentatehon ja tehonkulutuksen suhdetta", kertoo Feldman.

Myös muut valmistajat suunnittelevat omia perinteisiin mobiilisuorittimiin perustuvia palvelinratkaisuja. AMD tutkii mahdollisuutta käyttää netbook-koneisiin tarkoitettuja Fusion-prosessoreita palvelimissa ja tulevaisuuden palvelimissa saatetaan nähdä jopa perinteisesti älypuhelimissa käytettyjä erittäin vähävirtaisia ARM-prosessoreita.


Atom N570 -malleihin perustuvat SM10000-64-palvelimet tukevat 64-bittisiä käyttöjärjestelmiä ja enintään 4 gigatavua DDR3-muistia prosessoria kohti. Koko serveriin voidaan siis ladata 1 TB muistia ja virtualisoitu I/O-järjestelmä tukee enintään 64 kappaletta SSD-asemia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä