AfterDawn logo

SeaMicro kehitteli palvelimen 256 Atom-prosessorilla

Teemu Laitila Teemu Laitila

Vähävirtaisiin palvelinratkaisuihin erikoistunut SeaMicro on esitellyt palvelimen, jossa laskentatehoa tarjoaa 256 kappaletta Intelin Atom N570 -prosessoreita. Kaksiytimiset prosessorit sisältävät yhteensä 512 ydintä ja laskentatehoa on tarjolla 850 GHz. Hyper-Threading ominaisuuden ansiosta jokainen ydin kykenee suorittamaan kahta säiettä joka tarkoittaa 1024 säiettä koko palvelimella.

Intelin sekä AMD:n palvelinkäyttöön suunnitellut Xeon- ja Opteron-prosessorit on optimoitu raskasta laskentaa vaativiin ympäristöihin, kuten tieteelliseen laskentaan tai tietokantapalvelimiin. Sen sijaan perinteisesti kevyissä netbook-koneissa käytetyt Atom-prosessorit kuluttavat vähemmän tehoa kevyiden toimintojen, kuten sähköpostipalvelimen, sosiaalisen median palveluiden tai tehokkaasti hajautettujen hakukoneiden alustana.

SeaMicro-yhtiön toimitusjohtajan Andrew Feldmanin mukaan palvelinratkaisuissa on menossa muutos isoista palvelimista ja isoista ohjelmistoista kohti useita pieniä palvelimia ja ohjelmistoja. "Meidän palvelimemme on rakennettu optimoimaan laskentatehon ja tehonkulutuksen suhdetta", kertoo Feldman.

Myös muut valmistajat suunnittelevat omia perinteisiin mobiilisuorittimiin perustuvia palvelinratkaisuja. AMD tutkii mahdollisuutta käyttää netbook-koneisiin tarkoitettuja Fusion-prosessoreita palvelimissa ja tulevaisuuden palvelimissa saatetaan nähdä jopa perinteisesti älypuhelimissa käytettyjä erittäin vähävirtaisia ARM-prosessoreita.


Atom N570 -malleihin perustuvat SM10000-64-palvelimet tukevat 64-bittisiä käyttöjärjestelmiä ja enintään 4 gigatavua DDR3-muistia prosessoria kohti. Koko serveriin voidaan siis ladata 1 TB muistia ja virtualisoitu I/O-järjestelmä tukee enintään 64 kappaletta SSD-asemia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT