AfterDawn logo

Bulldozerit esillä CeBITissä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Prosessorivalmistaja AMD aikoo esitellä ensimmäiset Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit tämän vuoden CeBIT-messuilla Hannoverissa. Messut alkavat huomenna ja päättyvät tämän viikon perjantaina.

Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Zambezi-pöytäkoneprosessorit ovat messutiedotteen mukaan jopa 50 prosenttia nopeampia kuin yhtiön nykyiset Phenom II -prosessorit. Esittelyssä olevat prosessorit koostuvat yhteensä neljästä moduulista ja jokaisessa moduulissa on kaksi kokonaislukuydintä ja yksi Flex FP -liukulukuyksikkö, joten prosessorit ovat periaatteessa kahdeksanytimisiä. Jokaisessa moduulissa on myös kahden megatavun edestä sekä L2- että L3-välimuistia (yht 16 MB). Zambezeista on tulossa myöhemmin kuusi- ja neliytimiset mallit. Kahdeksanytimisten mallien TDP-arvot ovat 95 ja 125 wattia. Integroitua näytönohjainta prosessoreista ei löydy.


Bulldozer-arkkitehtuuri tuo kuitenkin mukanaa uudistetun TurboCore 2.0 -tekniikan. Lisäksi arkkitehtuurissa on parannettu kaksikanavainen DDR3-muistinohjain, joka tukee HT 3.1 -väylää 1866 megahertsiin saakka. Prosessorit ovat yhteensopivia AM3+-kannallisten emolevyjen kanssa. Vanhan AM3-emolevyn kanssa ne eivät toimi. Zambezi-koodinimelliset prosessorit kuuluvat AMD:n FX-tuotesarjaan ja niitä myydään AMD Vision Black- ja AMD Vision Ultimate -brändien alla.

1 KOMMENTTI

Herra_X1/1

Cebit 2011 - 01 to 05 March 2011.
Eli tapahtuma päättyy siis lauantaina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT