AMD:n Radeon HD 6990 esikatsaus ja pressikuvat

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Radeon HD 6990 esikatsaus ja pressikuvat
AMD:n piti alkuperäisen aikataulun mukaan julkaista Radeon HD 6990 jo viime vuoden lopulla, mutta AMD on viivytellyt uuden lippulaivamallinsa julkaisua tähän asti. Samalla Nvidian suunnalta on kuulunut huhuja, että Nvidia vastaisi AMD:n uutukaiseen omalla GeForce GTX 590 -näytönohjaimellaan.

[H]ardOCP -sivusto sai AMD:ltä luvan esikatsaukseen, jossa se testasi kuinka hyvin uusi kahden piirin huippumalli jaksaa Dragon Age 2 -demoa Eyefinity-kokoonpanolla. Sivuston mukaan kortti jaksoi pyörittää peliä massiivisella 5760x1200 -resoluutiolla ongelmitta, ja selvästi paremmin kuin yhden piirin HD 6970. Sivusto ei kuitenkaan saanut esittää kuin yhden kuvan kortin takaosasta, eikä tarkempia teknisiä tietoja ole vielä varmistettu.

Hexus.net on puolestaan saanut käsiinsä pressikuvia AMD:n tulevasta lippulaivamallista. Kuvista voidaan ainakin todeta jäähdytysratkaisun poikkeavuus aikaisemmista tuplapiirillisistä korteista. Keskelle sijoitetun radiaalituulettimen pitäisi tarjota tasainen lämpötila molemmille piireille, mutta toisen piirin tuottama lämpö jäisi kotelon sisälle. Toisaalta ison budjetin näytönohjaimen ostajilla kotelojäähdytyksen pitäisi olla kunnossa.


Jäähdytyksen lisäksi kuvista voidaan todeta ainakin liitännät, 1x DVI-I ja 4x MiniDP. Oletettavasti kortti käyttää 8+6-pinnisiä lisävirtaliittimiä, joka riittää 300W rajaan asti. Päivitys: Kortissa on kaksi 8-pinnistä liitintä. Käytetyistä piireistä tai kellotaajuuksista ei ole vielä varmaa tietoa, mutta oletetusti käytössä on kaksi Cayman-piiriä ja 4 gigatavua GDDR5-muistia.

AMD ei ole antanut aikataulua uuden kortin julkaisulle, mutta todennäköisesti se tapahtuu samoihin aikoihin Nvidian kortin julkaisun aikoihin, jonka on huhuttu tapahtuvan PAX East -tapahtumassa maaliskuun 11.-13.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille