Mac OS X Lion tuo mukanaan TRIM-tuen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Mac OS X Lion tuo mukanaan TRIM-tuen
Apple on tuomassa Mac OS X -käyttöjärjestelmän seuraavaan versioon tuen SSD-asemien suorituskykyä ylläpitävälle TRIM-toiminnolle , kertoo Apple Insider. TRIM-tuki on lisätty Mac OS X 10.7 Lion -järjestelmän uusimpaan kehittäjille tarkoitettuun beta-versioon. Vaikka Apple on tarjonnut SSD-asemia osana kannettavia tietokoneitaan jo pidempään, käyttöjärjestelmästä on puuttunut tuki TRIM-toiminnolle.

Tällä hetkellä tuki koskee vain Applen itsensä myymiä SSD-asemia, mutta Lion-version viralliseen julkaisuun mennessä myös muiden asemien pitäisi olla tuettuina.

TRIM on osa ATA-liitännän standardia, joka koordinoi levynkäyttöä levyohjaimen ja käyttöjärjestelmän välillä. SSD-asemat vaativat vanhojen tietojen tyhjentämistä muististaan ennen uusien kirjoittamista. TRIM-toiminto pyrkii pitämään levyn optimaalisessa käyttökunnossa ja estämään aikaa myötä tapahtuvan suorituskyvyn laskemisen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille