AfterDawn logo

WD panostaa lisää kovalevyjen tutkimustyöhön

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Vaikka SSD-massamuistit yrittävät kokoajan tehdä läpimurtoa markkinoille, niin ainakin Western Digital jaksaa uskoa kovalevyjen tutkimustyön olevan kannattavaa vielä tulevaisuudessakin.

Western Digitalin eilen julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan yhtiö aikoo perustaa Singaporeen uuden kovalevyjen tutkimus- ja kehityskeskuksen. Yhtiö aikoo palkata keskukseen 65 insinööriä ja investoida seuraavan viiden vuoden aikana yli 390 miljoonaa dollaria. WD tekee tutkimuskeskuksessa yhteistyötä DSI:n (Data Storage Institute) kanssa. Keskuksen tutkimustyö keskittyy kovalevyjen luku- ja kirjoituspäiden ja kovalevyjen valmistusprosessien kehitykseen.

Yhteistyö DSI:n kanssa tulee käytännössä tarkoittamaan niin sanotun lämpöohjatun magneettisen tallentamisen (HAMR) kehittämistä kaupalliseksi tuotteeksi, minkä tutkimiseen myös Seagate on panostanut. HAMR-tallentamisen ansiosta olisi mahdollista tallentaa yhdelle neliötuumalla terabitin verran dataa. Tallennustiheys on siis mahdollista lähes kaksinkertaistaa nykyisestä tekniikan avulla. Lämpöohjatussa tallentamisessa on kuitenkin potentiaalia jopa 50 Tb/in2 tallennustiheyteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT