AMD lisäsi Power Expressiin Intel-tuen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD lisäsi Power Expressiin Intel-tuen
AMD:n jo muutaman vuoden ikäinen Power Express -teknologia on Anandtechin artikkelin mukaan saanut hiljattain tuen Intelin prosessoreille. Kyseinen teknologia mahdollistaa erillisnäytönohjaimen kytkemisen pois päältä kannettavissa, kun niiden graafista suorituskykyä ei tarvita. Tällöin grafiikan piirrosta huolehtii prosessoriin tai piirisarjaan integroitu näytönohjain. Tekniikan tarkoituksena on vähentää virrankäyttöä ja parantaa akunkestoa.

Power Express on siis jo muutaman vuoden vanha teknologia, eikä sen päivitys tarjoa varsinaisesti mitään uutta tai ihmeellistä. Esimerkiksi Nvidian Optimus-tekniikka toimii samalla tavalla kuin Power Express. Nvidian etuna on ollut kuitenkin se, että tekniikka on tukenut Intelin prosessoreita, joita laitevalmistajat ovat käyttäneet tuotteissaan suorituskyvyn vuoksi. Koska Power Express ei ole tukenut Intelin prosessoreita, niin tekniikka on jäänyt paitsioasemaan sillä aikaa kun Nvidian Optimus on alkanut yleistyä.

Anandtech kuitenkin saanut tietää, että HP aikoo käyttää tulevissa p-sarjan EliteBook-kannettavissa Sandy Bridge -prosessoreita ja AMD:n mobiilinäytönohjainta. Power Express -ominaisuus on ilmeisesti osoittautunut niin tehokkaaksi, että HP on valinnut AMD:n ohjaimet huippukannettaviinsa nvidialaisten sijaan. AMD ei ole kuitenkaan pitänyt teknologiansa päivityksestä minkäänlaista mekkalaa, mikä on sinänsä ihmeellistä. Kyse on kuitenkin erittäin tärkeästä uudistuksesta kun ajattelee yhtiön menestymistä kannettavissa tietokoneissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille