Samsung aloittaa 20 nanometrin prosessin testaamisen tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Samsung aloittaa 20 nanometrin prosessin testaamisen tänä vuonna
Kulutuselektroniikkaa valmistava ja puolijohdeteollisuudessa toimiva Samsung kertoi aloittavansa yhteistyökumppaneidensa kanssa 20 nanometrin prosessin testaamisen jo tänä vuonna. Samsungin kanssa kilpailee Globalfoundries, jonka testisirujen tuotanto Fab 1:ssä pitäisi alkaa myös tänä vuonna.

Samsungin testituotanto alkaa näillä näkymin tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Jos kaikki menee putkeen, niin Samsung voisi aloittaa varsinaisen alkvaiheen tuotannon jo ensi vuonna. Uudella valmistustekniikalla valmistetuista siruista voi löytyä jopa 8–12 miljardia transistoria. Nyt käytössä olevilla 40 nm:n prosessilla saadaan samalle alalle korkeintaan kolme miljardia ja 28 nm:n prosessilla korkeintaan kuusi miljardia transistoria. Transistoritiheys verrattuna 28 nm:n prosessiin kasvaa siis jopa 50 prosenttia.

Transistoreiden lukumäärän kasvun ja sen tuoman suorituskyvyn kasvun (jopa kolminkertainen) lisäksi prosessilla saadaan aikaan aiempaa vähävirtaisempia siruja. Samsungin tarkoituksena onkin käyttää sitä mobiililaitteissa, kulutuselektroniikassa sekä televiestintälaitteissa tarvittujen komponenttien valmistukseen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille