AfterDawn logo

LaCie tuo Thunderboltin kahden SSD-aseman ulkoiseen levyyn

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

LaCie saattaa olla ensimmäinen yhtiö, joka saa markkinoille Intelin Thunderbolt-liitäntään perustuvan lisälaitteen. Yhtiöstä kerrotaan, että Thunderbolt-liitäntä nähdään sen kesällä julkaistavassa Little Big Disk levyasemassa. Aiemmin sekä Seagate että Western Digital ilmoittivat tuestaan uudelle väylätekniikalle.

LaCie näkee Thunderbolt-liitännässä suuria mahdollisuuksia ja uskoo sen olevan olennainen osa tulevaisuuden järjestelmiä. LaCie markkinoi Thunderboltin mahdollistamia tiedonsiirtonopeuksia erityisesti digitaalisten sisältöjen kehittäjille sekä videon- ja kuvien parissa työskenteleville ammattilaisille.

Laitteiden käyttöön vaadittava Thundebolt-liitäntä löytyy tällä hetkellä vain Applen uusimmista MacBook Pro -kannettavista ja alumiinikuorinen Little Big Disk on selvästi Applen asiakkaiden makuun tyylitelty.


Kotelon sisältä löytyy kaksi Intelin 510 Series -sarjan SSD-asemaa RAID 0 -kokoonpanossa. Vaikka asemien yhdistetty siirtonopeus onkin huippuluokkaa sekä luvun että kirjoituksen osalta, niidenkään datanopeus ei riitä läheskään hyödyntämään Thunderboltin tarjoamaa 10 Gb/s kaksisuuntaista kaistaa.

LaCie ei kertonut ulkoisen aseman hintaa, mutta jo pelkkien SSD-asemien vuoksi hinta muodostunee kohtalaisen korkeaksi.

1 KOMMENTTI

dRD1/1

Ja LaCien ulkoisista kovalevyistä totuttuun tapaan laite varmaan on käyttökunnossa jo hetikohta 15min sisään sen päälle laittamisesta ja ThunderBolt-liitäntää ei voi käyttää yhtäaikaa minkään muun liitännän kanssa.

Nimim. "hieman" LaCien Network Space 2 -levyyn pettynyt kuluttaja ;-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT