LaCie tuo Thunderboltin kahden SSD-aseman ulkoiseen levyyn

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

LaCie tuo Thunderboltin kahden SSD-aseman ulkoiseen levyyn
LaCie saattaa olla ensimmäinen yhtiö, joka saa markkinoille Intelin Thunderbolt-liitäntään perustuvan lisälaitteen. Yhtiöstä kerrotaan, että Thunderbolt-liitäntä nähdään sen kesällä julkaistavassa Little Big Disk levyasemassa. Aiemmin sekä Seagate että Western Digital ilmoittivat tuestaan uudelle väylätekniikalle.

LaCie näkee Thunderbolt-liitännässä suuria mahdollisuuksia ja uskoo sen olevan olennainen osa tulevaisuuden järjestelmiä. LaCie markkinoi Thunderboltin mahdollistamia tiedonsiirtonopeuksia erityisesti digitaalisten sisältöjen kehittäjille sekä videon- ja kuvien parissa työskenteleville ammattilaisille.

Laitteiden käyttöön vaadittava Thundebolt-liitäntä löytyy tällä hetkellä vain Applen uusimmista MacBook Pro -kannettavista ja alumiinikuorinen Little Big Disk on selvästi Applen asiakkaiden makuun tyylitelty.

Kotelon sisältä löytyy kaksi Intelin 510 Series -sarjan SSD-asemaa RAID 0 -kokoonpanossa. Vaikka asemien yhdistetty siirtonopeus onkin huippuluokkaa sekä luvun että kirjoituksen osalta, niidenkään datanopeus ei riitä läheskään hyödyntämään Thunderboltin tarjoamaa 10 Gb/s kaksisuuntaista kaistaa.

LaCie ei kertonut ulkoisen aseman hintaa, mutta jo pelkkien SSD-asemien vuoksi hinta muodostunee kohtalaisen korkeaksi.

1 kommentti

dRD
Ja LaCien ulkoisista kovalevyistä totuttuun tapaan laite varmaan on käyttökunnossa jo hetikohta 15min sisään sen päälle laittamisesta ja ThunderBolt-liitäntää ei voi käyttää yhtäaikaa minkään muun liitännän kanssa.

Nimim. "hieman" LaCien Network Space 2 -levyyn pettynyt kuluttaja ;-)

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille