AMD ottaa 28 nanometrin prosessin käyttöön vuoden kuluttua

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD ottaa 28 nanometrin prosessin käyttöön vuoden kuluttua
Taiwan Economic Newsin uutisen mukaan AMD aikoo ottaa 28 nanometrin valmistustekniikan käyttöön vasta vuoden kuluttua. Uudella prosessilla valmistetaan yhtiön tulevat Southern Islands -näytönohjaimet (Radeon HD 7000 -sarja).

Southern Islands -näytönohjaimien grafiikkaytimet valmistaa TSMC, jonka 28 nanometrin tuotantolinjat ovat jo hyvin lähteneet käyntiin. TSMC:n arvion mukaan 28 nanometrin prosessilla tuotetut piirit tuottavat kaksi tai kolme prosenttia tämänvuotisesta liikevaihdosta. Prosessi ei siis tule tämän vuoden aikana kovin laajaan käyttöön. Nvidia kertoi jo aiemmin, että 28 nanometrin prosessilla valmistetut komponentit ilmestyvät vasta ensi vuonna prosessipäivityksen hitauden vuoksi. Näytönohjaimiin 28 nanometrin prosessin arveltiin aiemmin tulevan käyttöön jo tämän vuoden lopulla. Tällä hetkellä yhtiöt käyttävät 40 nanometrin tekniikkaa, koska TSMC:n päätös jättää 32 nm:n prosessi kokonaan välistä on estänyt siihen siirtymisen.


Mielenkiintoista on se, että AMD ottaa TSMC:n sopimusvalmistajakseen Globalfoundriesin sijaan, joka tulee valmistamaan Krishna- ja Wichita-prosessorit (28 nm). Tieto prosessipäivityksen aikataulun siirtymisestä tarkoittaa samalla myös sitä, että luvassa on pitkä vuosi 40 nanometrin parissa, mitä on käytetty vuodesta 2008 lähtien.

TSMC:n tarkoituksena on siirtyä 20 nanometrin prosessiin vuoden 2012 alkupuoliskon aikana ja ottaa prosessi laajamittaisesti käyttöön vuoden 2013 alussa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4775 Vapaata keskustelua
Kestävä puhelin hyvällä kameralla 10 Uutta puhelinta ostamassa
Mahd. tehokas toimistokone 400-500e 5 Uutta tietokonetta ostamassa
Finelite.org trackeri 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Finelite ovet auki 15 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Pelejä ilmaiseksi 57 PC:n pelit
Hyvät tarjoukset-ketju 1115 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 26 Windows -ongelmat
Perseilyketju. 2176 Vapaata keskustelua
Ongelma kuvien lähetyksessä 19 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä