Ensimmäinen Z68-emolevy ilmestyy alkukesästä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Ensimmäinen Z68-emolevy ilmestyy alkukesästä
Xfastest.com-sivusto on saanut (Google Translate) käsiinsä Intelin sisäisen roadmapin, jossa kuvataan Intelin tämän vuoden emolevyjulkaisuja.

Roadmapin mukaan Intel julkaisee edullisen H61-piirisarjaan perustuvan mini-ITX-emolevyn melkolailla pian. DH61AG:stä (Apple Gen) löyyy USB 3.0 -liitäntöjen lisäksi SATA 6 Gbps -portteja, DVI- ja HDMI-ulostulot sekä SO-DIMM-muistipaikkoja. Dian mukaan emolevy on suunnattu ohuisiin All-in-One-tietokoneisiin.

LGA 1155 -kantaisia Z68-piirisarjalla varustettuja emolevyjä on Inteliltä tulossa kaksin kappalein tänä vuonna. Ensimmäinen emolevy ilmestyy jo toisen vuosineljänneksen lopulla. DZ68DB (Dunes Beach) on mediaominaisuuksilla varustettu ATX-kokonainen emolevy, josta löytyy USB 3.0-, SATA 6 Gbps-, HDMI, DVI-, DisplayPort- ja RAID-tuet. Piirisarjan pitäisi mahdollistaa aiempia emolevyjä paremman ylikellotuksen Sandy Bridge -prosessoreilla.


Toinen tänä vuonna ilmestyvä Z68-emolevy on nimeltään DZ68BC (Braiden Creek), joka on suunnattu ylikellottajille ja pelaajille. Siinä on Dune Beachin ominaisuuksien lisäksi kaksi PCIe x8 -paikkaa, joihin voi asentaa Nvidian tai AMD:n näytönohjaimet SLI-/CrossFireX-tilaan. Emolevystä löytyy lisäksi BlueTooth- ja Wi-Fi-tuet. Näyttöliitännöistä Intel ei ole emolevyn kohdalla maininnut yhtään mitään.

Kolmikon lisäksi loppuvuodesti on luvassa kaksi LGA 2011 -kantaista emolevy, joiden käyttämä piirisarja on pidetty diassakin visusti salassa. Koodinimistä voi kuitenkin hieman arvella, että mitä ilmeisimmin kyse on X78-piirisarjasta. DXxxSI:stä (Siler) löytyy kaksi PCIe x16- ja kahdeksan DIMM-paikkaa sekä kaksi verkkoliitäntää. DXxxTO:ssa (Thorsby) on vastaava määrä PCIe- ja DIMM-paikkoja, mutta erikoisuutena siinä on TPM-siru.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista