Apple ottaa Light Peakin käyttöönsä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Apple ottaa Light Peakin käyttöönsä
Cnetin saamien tietojen mukaan Apple aikoo astua lähitulevaisuudessa julkisuuteen ja kertoa ottavansa Intelin Light Peak -teknologian käyttöönsä.

Cnet ei osannut sanoa, että onko tulevassa MacBook Prossa jo käytetty Light Peakia. Huhujen mukaan Apple julkaisee tietokoneen torstaina 24. helmikuuta. Verkkosivu arvioi, ettei Apple tule tyytymään Intelin keksimään nimeen, vaan käyttää tuotteissaan omaa brändinimeä. Intel on jo aiemmin kertonut, että ensimmäiset Light Peakia hyödyntävät laitteet ilmestyvät markkinoille tämän vuoden alkupuoliskon aikana. Myös Sonyn uskotaan ottavan standardin käyttöön varhaisessa vaiheessa. Markkinoilla ei ole toistaseksi laajennuslaitteita, jotka hyödyntäsivät Light Peakia.

Light Peak mahdollistaa erittäin suuret tiedosiirtonopeudet. Alkuvaiheessa nopeus yltää 10 gigabittiin sekunnissa, mikä on kaksinkertainen nopeus verrattuna USB 3.0:aan, mutta nopeus moninkertaistuu tulevaisuudessa. Intelin kunnianhimoinen tavoite on ollut, että Light Peak korvaisi tietokoneiden kaikki muut liitäntätyypit. Alkuperäisessä Light Peak -standardissa tieto siirtyy optisesti eli valon avulla, mutta siinä on jouduttu ottamaan takapakkia, ja ensimmäiset Light Peak -ratkaisuissa signaali siirtyy kuparia pitkin. Siirtonopeuksiin kuparin käyttö ei kuitenkaan vaikuta Intelin mukaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille