Intel rakentaa uuden tehtaan ja palkkaa 4000 työntekijää

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel rakentaa uuden tehtaan ja palkkaa 4000 työntekijää
Intel kertoi eilen perjantaina, että se aikoo rakentaa Arizonaan uuden tehtaan. Tehtaan valmistuttua siellä voidaan tuottaa prosessoreita, joiden viivanleveys on 14 nanometriä. Myös pienemmät viivanleveydet ovat mahdollisia.

Viime vuonna alkanut puolijohdeteollisuuden nousuvaihde säilyy ainakin investointien suhteen ensi vuonnakin, sillä TSMC, Globalfoundries ja Intel ovat kertoneet useista miljardiluokan tehdashankkeista. Intel kertoi viime vuoden lopulla päivittävänsä nykyisten tehtaiden tuotantolinjastoja ja rakentavansa 6-8 miljardia dollaria maksavan D1X-laitoksen Oregoniin. Intelin nyt ilmoittama Fab 42 -laitoksen rakennuskustannusten arvioidaan nousevan noin viiteen miljardiin dollariin.

Fab 42:n rakennustyöt alkavat tänä kesänä ja päättyvät vuonna 2013. Tehtaan tuotantotekniikka valmistetaan 14 nanometrin valmistustekniikan erityisvaatimuksia silmällä pitäen. Tehdas valottaa suoritinytimet 300 millimetrin piikiekoille, mutta linjastot rakennetaan yhteensopiviksi myös 450 millimetrin kiekoille. Suuremmat kiekot otetaan käyttöön heti kun ne ovat valmiina ja tuotantovauhdissa. Intelin mukaan Fab 42 tulee olemaan yhtiön edistyksellisin tehdas.

Tehdasinvestoinnin lisäksi yhtiö ilmoitti palkkaavansa Yhdysvalloissa 4000 uutta työntekijää tämän vuoden aikana. Henkilöstömäärä kasvaa lähes viisi prosenttia, sillä tällä hetkellä Intelillä on töissä 82 000 henkeä. Tänä vuonna palkatut työntekijät toimivat tutkimus- ja kehitystyössä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille