Ensimmäiset 2000-sarjan SandForce-ohjaimien testitulokset julki

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Ensimmäiset 2000-sarjan SandForce-ohjaimien testitulokset julki
SandForce julkisti toisen sukupolven ohjaimet jo viime vuoden lopulla, mutta vasta nyt niihin perustuvat SSD-asemat saapuvat markkinoille. Verkkosivusto Anandtech sai ennakkotestiinsä OCZ:n Vertex 3 Pron, jossa on käytetty SF-2682-ohjainta.

Anandtechin testaamassa asemassa on 256 gigatavun kokonaiskapasiteetti (tallennustilaa 238 GB). OCZ on käyttänyt Vertex 3 Pro -asemassa Toshiban 16 gigatavun MLC-muisteja, jotka on valmistettu 32 nanometrin tekniikalla. Tällä tekniikalla valmistettujen muistisolujen kirjoitus-tyhjennys-kestävyys on noin 5000 operaatiota. Uusissa SandForce-ohjaimissa käytetään aiemmasta sukupolvesta tuttua kahdeksankanavaista arkkitehtuuria.

Suorituskyvyn osalta uudet SandForce-ohjaimet näyttäisivät tuovan mukavasti piristettä SSD-asemiin. Satunnaiskirjoitustestissä OCZ:n asema kirjoittaa jopa 330 megatavua sekunnissa kun toiseksi tullut Corsairin F120 yltää vajaaseen 200 megatavuun sekunnissa (8 GB LBA Space, QD=32). Peräkkäiskirjoituksessa ja -lukemisessa uudella SandForcella saavutettiin vastaavasti 396,1MB/s:n ja 381,3MB/s:n nopeudet. SandForcen lupaamista 500 MB/s -lukemista jäätiin siis selvästi.


OCZ:n Vertex 3 Pro tulee myyntiin toisen vuosineljänneksen puolivälin paikkeilla. Sen hinta on 775 dollaria.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista