AMD ryhtyy jakelemaan ilmaista virustorjuntaa prosessoreiden mukana

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

AMD ryhtyy jakelemaan ilmaista virustorjuntaa prosessoreiden mukana
Siruvalmistaja AMD, tietoturvayhtiö AVG ja digitaaliseen jakeluun erikoistunut Digital Delivery Networks (DDNi) ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka perusteella AMD:n boxed-prosessoreiden ostajat saavat ilmaisen lisenssin AVG:n maksullisesta virustorjuntaohjelmistosta.

AVG:n blogin mukaan tarjous koskee kaikkia, jotka asuvat "englantia puhuvassa maassa". Tarjouksen geopoliittinen rajaus on siis hyvin epäselvä, sillä AVG ei täsmennä miten "englantia puhuva maa" määritellään. Joka tapauksessa yhtiöiden tekemän sopimuksen mukaan AMD:n boxed-pakatun prosessorin ostaja saa käyttää AVG Anti-Virus -ohjelmistoa ilmaiseksi puolen vuoden ajan. Normaalisti ohjelmiston kuuden kuukauden lisenssi maksaa 34,99 dollaria. Puolen vuoden jälkeen AMD:n prosessorin omistaja voi halutessaan jatkaa ohjelmiston käyttöä alennetulla hinnalla. DDNi:n osuus sopimuksessa on hoitaa ohjelmiston jakelu mini-CD:llä.


Prosessorivalmistajan ja tietoturvayhtiön välinen sopimus saattaa tuntua äkkiseltään oudolta, ja siltä se myös tuntui viime syksynä Intelin ostettua McAfeen. AMD:n tarkoitus on ilmeisesti kilpailla Intelin tulevia tietoturvaratkaisuja vastaan, joista saatiin kuulla tammikuun lopulla. Intel kertoi tuolloin kehittäneensä rautapohjaisen viruksentorjunnan prosessoreihinsa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

manni
Silti paremman tuotteen saa ilmaiseksi eli Microsoft Security Essentialsin.
Tnoi
6kk lisenssi.. Ei varmaan kovin moni sen takia kehtaa vaivautua asentamaan.

Kommentoi uutista