Core i7-990X vihdoin julkaistu

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Core i7-990X vihdoin julkaistu
Intel julkaisi uuden Core i7-990X -huippumallinsa maanantaina. Prosessoria odotettiin jo viime vuoden syksyllä, mutta sen julkaisua on tuntemattomasta syystä lykätty tämän vuoden alkuun. Tuhannen dollarin prosessorin julkaisun myötä Intel alensi parin vanhan mallin hintaa.

Core i7-990X:stä löytyy kuusi Nehalem-arkkitehtuuriin perustuvaa Gulftown-ydintä, kuten i7-980X:kin. Teknisiä eroja edeltäjään ei ole, vaan kellotaajuutta on vain hilattu ylöspäin. Kellotaajuutta on korotettu 990X:n kohdalla 3,46 gigahertsiin. Koska kyseessä on Extreme Edition -prosessori, niin i7-990X on kerroinlukitsematon. Prosessorissa on vielä kolmikanavainen muistinohjain ja 12 megatavua L3-välimuistia.

Intel julkaisee vuoden lopulla Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat Sandy Bridge E -prosessorit (LGA 2011), jotka korvaavat vanhat teholuokan Nehalem-pohjaiset prosessorit. Niitä ennen Intelin suunnitelmissa on kuitenkin vielä yhden Gulftown-pohjaisen prosessorin julkaisu i7-990X:n jatkoksi.

Core i7-990X aiheutti hintamuutoksia Intelin malliston yläpäässä. Kuusiytimisen Core i7-970:n hinta aleni yli kolmanneksella 583 dollariin. Vielä rajumpi, noin 48 prosentin hinnanleikkuu sattui neliytimisen Core i7-960:n kohdalla (hinta nyt 294 dollaria).

4 kommenttia

tonttila
Ainoa hyöty kuluttajille näillä ee-malleilla lienee hitaampien hinnan lasku? itselle nämä sekavat merkinnät eivät kerro enää mitään prosessorin paremmuudesta. Tosin intellin omat lienevät juurikin 960,970,980,990, hitaammasta nopeampaan ja sitten vielä nuo i5,7,9 yms merkinnät.. Löytyykö jostain jotain listaa mihin prossut olisi listattu paremmuus järjestykseen?
Eriol
http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-2010/PCMark-Vantage-Overall-Result,2414.html

Esimerkiksi tuolta löytyy. Paremmuus tietysti riippuu käytetystä sovelluksesta.
tonttila
Melkein menevät mallimerkintöjen mukaan numerojärjestyksessä. Onko oikeasti amd tippunut noin kelkasta. Eka amd sijalla 28. Siis siinä etusivulla kokonaispisteissä. Saattaa se sit pärjätä tosiaan jollain alueilla mut aika heikolta näytti muuten.


BPVest
Originally posted by tonttila:
Melkein menevät mallimerkintöjen mukaan numerojärjestyksessä. Onko oikeasti amd tippunut noin kelkasta. Eka amd sijalla 28. Siis siinä etusivulla kokonaispisteissä. Saattaa se sit pärjätä tosiaan jollain alueilla mut aika heikolta näytti muuten.


No tossahan Intel Core i7-940 on hitaampi ku Intel Core i5-660. Ei noita kantsi tuijottaa. Tossa vielä parempi http://www.anandtech.com/bench/CPU/49

Ton perusteella mun prossu vetää alle 50 FPS, peliä pelatessa se kyl hakkais noi kaikki.

Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille