ASRockilta pian ensimmäinen AM3+ -emolevy

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

ASRockilta pian ensimmäinen AM3+ -emolevy
ASRock pyrkii olemaan ensimmäinen emolevyvalmistaja joka tuo markkinoille AMD:n Zambezi-suorittimille tarkoitetut AM3+ -prosessorikannan emolevyt.

ASRock 890FX Deluxe5
on määrä julkaista helmikuun lopulla, ja se tukee tulevan Zambezin lisäksi myös nykyisiä AM3 Phenom II ja Athlon II -suorittimia. Emolevystä löytyy 3 PCI-e 2.0 x16 -korttipaikkaa joista kaksi ylintä toimii x16 -nopeudella ja alin x4-nopeudella. Lisäksi tarjolla on kaksi PCI-e x1 -paikkaa ja kaksi PCI-paikkaa.

Emolevyssä on myös yhteensä 8 SATA 6Gbps -liitäntää ja 4 USB 3.0 -liitäntää (kaksi takana, kaksi edessä). ASRockilta tuttuun tapaan myös legacy-liitäntöjä löytyy, kuten IDE- ja Floppy-liitännät sekä kaksi PS/2-liitäntää.

Deluxe5 käyttää UEFI BIOSia, joten yli 2 teratavun käynnistysosiot ovat myös mahdollisia. Deluxe5 tukee myös XFast-ohjelmaa, jonka kerrotaan tuovan selvää nopeusetua USB-väylää käytettäessä.


Huomionarvoista on, että ASRock käyttää 890FX-piirisarjaa, sillä AMD on aikeissa julkaista 9-series -piirisarjat Q2 2011. Markkinoille tulee 990FX-piirisarja high end -emolevyihin ja 990X keskiluokkaan ja 980G integroidulla näytönohjaimella. 980G ei tue vanhoja AM3-suorittimia.

Tuotetiedot: ASRock 890FX Deluxe5

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

xbkrypt0n
Toivon mukaan eivät liiaksi kiirehdi tuon kanssa tai ensimmäiset käyttäjät pääsevät tuotetestaajiksi.

Tuntuu olevan todella hankala ihmisten kirjoittaa Athlon oikein (Atholon, Athlom, Ahtlon, jne.) :)
Eriol
typo fiksattu. koodinimet tuppaa välillä olemaan sellaisia ettei niistä näe omia virheitään eikä automaattinen oikolukukaan niitä ymmärrä. :)

Kommentoi uutista