HTC julkaisi Flyer-tabletin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

HTC julkaisi Flyer-tabletin
Älypuhelinvalmistajana profiloitunut taiwanilainen HTC julkaisi tänään Barcelonassa järjestettävillä MWC-messuilla ensimmäisen tablet-tietokoneen. Flyer-nimisestä laitteesta löytyy suurille näytöille optimoitu Sense-käyttöliittymä, joka on tuttu yhtiön puhelimista. Tablet tulee myyntiin toisella vuosineljänneksellä, mutta lehdistötiedotteessa ei täsmennetty laitteen hintaa.

Seitsemän tuuman kokoisen ja monikosketusta tukevan kapasitiivisen näytön resoluutio on 1024x600. Laitteen mukana toimitetaan myös stylus-kynä, jolloin ruutua ei tarvitse tahria rasvaisilla sormenpäillä. Flyerissa on Android 2.4 -käyttöjärjestelmä. HTC:n mukaan heillä ei ole ollut tarpeeksi aikaa alkaa kustomoimaan Android 3.0:n koodia, joten he päätyivät käyttämään 2.4-versiota. Yhtiö puolustelee päätöstä vielä sillä, että heidän Sense-käyttöliittymällä on paljon suurempi merkitys laitteen käytön kannalta kuin käyttöjärjestelmällä, joten he eivät pidä Android 3.0:n puutetta kovin oleellisena asiana.


Flyerin runko on valmistettu yhtenäisestä alumiininkappaleesta ja sen sisältä löytyy 1,5 gigahertsin kellotaajuudella toimiva yksiytiminen prosessori, gigatavu DDR3-muistia ja 32 gigatavua flash-muistia tiedostojen tallennusta varten. Tallennuskapasiteettia voi laajentaa Flyerista löytyvän microSD-paikan avulla. Tabletin takapuolelta löytyy viiden megapikselin kamera ja etupuolelta 1,3 megapikselin kamera videopuheluita varten. HTC:n mukaan laittessa on 4000 milliampeeritunnin akku, joka jatkuvassa videotoistossa kestää neljä tuntia.

Flyerin mukana tulee muutama uusi ohjelma. OnLive mahdollistaa pilvipelaamisen ja HTC Watch -sovelluksen avulla tabletin omistaja voi ladata tai suoratoistaa elokuvia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Anestic
Ja hinta voi olla aika jäätävä...

http://rompeblogi.blogspot.fi/

Thor1993
@1
Mietin aivan samaa... Ittee kiinnostaa, mutta lompakko voikin olla toista mieltä..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. helmikuuta, 2011 @ 15:51
MoZar
:/ Epäilyttää kyllä toi 2.4 version käyttö. Kun luulisi sovellusten kehittäjän kehittävän tabletti sovelluksia nimenomaan sille 3.0 versiolle.

---MoZar---

Kommentoi uutista