AMD:n Hudson-D3-piirisarjan tiedot vuotivat verkkoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

AMD:n Hudson-D3-piirisarjan tiedot vuotivat verkkoon
AMD:n Llano-prosessoreiden julkaisu on vielä muutamien kuukausien päässä, mutta se ei ole estänyt AMD:ta aloittamasta piikittelykampanjaa Inteliä vastaan. Lisää hypeä toisen aallon Fusion-prosessoreiden puolesta nostattaa Fusion-vuodoista jo tutuksi tullut Donanim Haber -turkkilaissivusto.

Sivusto on vuotanut Llano-piireille tarkoitetun Hudson-D3-piirisarjan tekniset tiedot. Sivustolla Hudson-D3:n ominaisuuksia on verrattu selkeällä taulukolla Intelin H67 -piirisarjaan. AMD on joillain osa-alueilla Inteliä edistyneempi (taulukossa korostettu keltaisella), mutta joitain heikkouksiakin AMD:sta löytyy.

AMD on lisännyt piirisarjaansa USB 3.0 -tuen (4 porttia), jota ei Intelin piirisarjassa ole. Lisäksi Hudson-D3:sta löytyy kuusi SATA 6 Gbps -porttia, kun H67:ssä niitä on vain kaksi. AMD:n eduksi voidaan myös lukea vanhojen PCI-porttien tuki. Integroitua verkko-ohjainta ei kuitenkaan jostain syystä näytä löytyvän Hudson-D3:sta. RAID-tiloista vain 0, 1 ja 10 ovat tuettuina.

Llano-prosessorin, Hudson-D3:n ja Radeon HD 6000 -ohjaimen muodostama Lynx-alusta tukee niin sanottua Hybrid CrossFireX -tilaa. Siinä prosessorin integroitu näytönohjain keventää erillisen näytönohjaimen laskentataakkaa. Alustavien tulosten mukaan suorituskyvyn pitäisi kasvaa selvästi verrattuna järjestelmään, jossa on käytössä vain erillinen näytönohjain.

2 kommenttia

Anonymous User
Mielenkiintoisia uutisia
DaIle
aika jännää. harmi että tuo integroitu + erillinen=parempi ei toiminut kovin laajasti tässä AMD785HD4200 sarja hommelissa. mutta mahtaa mennä päivitys hässäkkä sittenkin syksyn puolelle, ikuinen sellainen :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. helmikuu, 2011 @ 12:18

mmmmmmmmmmmmm

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille