AfterDawn logo

AMD:n Hudson-D3-piirisarjan tiedot vuotivat verkkoon

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

AMD:n Llano-prosessoreiden julkaisu on vielä muutamien kuukausien päässä, mutta se ei ole estänyt AMD:ta aloittamasta piikittelykampanjaa Inteliä vastaan. Lisää hypeä toisen aallon Fusion-prosessoreiden puolesta nostattaa Fusion-vuodoista jo tutuksi tullut Donanim Haber -turkkilaissivusto.

Sivusto on vuotanut Llano-piireille tarkoitetun Hudson-D3-piirisarjan tekniset tiedot. Sivustolla Hudson-D3:n ominaisuuksia on verrattu selkeällä taulukolla Intelin H67 -piirisarjaan. AMD on joillain osa-alueilla Inteliä edistyneempi (taulukossa korostettu keltaisella), mutta joitain heikkouksiakin AMD:sta löytyy.


AMD on lisännyt piirisarjaansa USB 3.0 -tuen (4 porttia), jota ei Intelin piirisarjassa ole. Lisäksi Hudson-D3:sta löytyy kuusi SATA 6 Gbps -porttia, kun H67:ssä niitä on vain kaksi. AMD:n eduksi voidaan myös lukea vanhojen PCI-porttien tuki. Integroitua verkko-ohjainta ei kuitenkaan jostain syystä näytä löytyvän Hudson-D3:sta. RAID-tiloista vain 0, 1 ja 10 ovat tuettuina.

Llano-prosessorin, Hudson-D3:n ja Radeon HD 6000 -ohjaimen muodostama Lynx-alusta tukee niin sanottua Hybrid CrossFireX -tilaa. Siinä prosessorin integroitu näytönohjain keventää erillisen näytönohjaimen laskentataakkaa. Alustavien tulosten mukaan suorituskyvyn pitäisi kasvaa selvästi verrattuna järjestelmään, jossa on käytössä vain erillinen näytönohjain.

2 KOMMENTTIA

suppe-ila (vahvistamaton)1/2

Mielenkiintoisia uutisia

DaIle2/2

aika jännää. harmi että tuo integroitu + erillinen=parempi ei toiminut kovin laajasti tässä AMD785HD4200 sarja hommelissa. mutta mahtaa mennä päivitys hässäkkä sittenkin syksyn puolelle, ikuinen sellainen :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT