ASRock nopeuttaa emolevyjensä USB-väyliä uudella ohjelmalla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

ASRock nopeuttaa emolevyjensä USB-väyliä uudella ohjelmalla
Emolevyvalmistaja ASRock on julkaissut uuden XFast-nimisen ohjelman, jonka tarkoituksena on nopeuttaa USB-tiedonsiirtonopeutta yhtiön valmistamissa emolevyissä. Ensimmäisten testien tulokset ovat varsin lupaavia.

XFastin ensisijainen tarkoitus on tuoda lisää potkua USB 3.0 -väylien tiedonsiirtoon, mutta ohjelma toimii myös vanhemman USB 2.0 -väylän kanssa. Ohjelmaa jaetaan uusien emolevyjen mukana, mutta ohjelman voi ladata myös ASRockin omien verkkosivujen kautta. Ohjelman asennuksen jälkeen USB-väylien "turbo-nopeudet" pitää ottaa vielä erikseen käyttöön.

ASRock tarjoilee verkkosivuillaan omien testiensä tuloksia, joiden luotettavuutta jokaisen pitää itse pohtia. Sivusto lupaa esimerkiksi USB 2.0 -laitteiden suorituskyvyn paranevan parhaimmillaan jopa 400 prosenttia. OCWorkbench-verkkosivusto on ehtinyt koetella ohjelman lupauksia. Sivusto testasi Kingstonin HyperX Max 3.0 -kovalevyn suorituskykyä (emolevynä H67M-GE/HT) SiSoft Sandran kirjoitustestillä. Ennen XFastiä USB 3.0 -väylän läpi siirtyi tietoa 156 megatavua sekunnissa. XFastin avulla tiedonsiirtonopeus kohosi jopa 241 megatavuun sekunnissa, joten mistään pikkusäätämisestä ei ole kyse.


Emolevynsä yhteensopivuuden voi tarkistaa ASRockin verkkosivujen kautta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Thor1993
Thor1993
Täytyypä laittaa homma tulille ja kattoo miten käy

E: OHO :o Sehän toimii, ja hyvin.
Kingtonin 16GB DataTravelerille, kun siirsin yksittäisen 700MB tiedoston eka normaalilla sain ajaks 50,2 sekuntia. Vaihdoin tilan "turboksi" ja homma sujukin jo 37,5 sekuntiin. Eli noin neljänneksen nopeampi turbolla, kuin normilla. Ei paha?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12. helmikuuta, 2011 @ 16:09
Pc_P
Pc_P
Hieno homma, katsellaan jos toimii minunkin emolevyllä kunhan on aikaa kokeilla.

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

Thor1993
Thor1993
Kyllä pitäis sun emolla toimia, kun itellä sattuu olemaan ihan sama.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5236 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 123 PC:n pelit
Myydään Cooler Master 700W ATX virtalähde 1 Myydään
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 1 Myydään
uTorrent ei ala lataamaan 6 Aloittelijoiden P2P-ongelmat
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 16 WLAN ja lähiverkot
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1186 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä