AMD siirtyy nopealla aikataululla 32 nm:n prosessoreihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD siirtyy nopealla aikataululla 32 nm:n prosessoreihin
X-bit Labsin tietojen mukaan AMD:n tavoitteena on siirtyä vuoden sisällä kokonaan 32 nanometrin prosessiin. AMD:lla on ollut suuria vaikeuksia 32 nanometrin prosessin käyttöönotossa, minkä vuoksi yhtiön prosessorit ovat tähän asti tuotettu 45 nanometrin valotuksella.

AMD:n tavoitteena on, että yhtiön kaikki prosessorit on valmistettu 32 nanometrin prosessilla vuoden 2012 toiseen neljännekseen mennessä. Siirtymä on varsin nopea, sillä esimerkiksi Intelillä prosessien vaihdokset kestävät muutamia vuosia. Toisaalta AMD:n on myös pakko toimia kireällä aikataululla, sillä Intel on jo kovaa vauhtia siirtymässä 22 nanometrin tekniikkaan kun AMD:lla on vielä käytössä kaksinkertainen viivanleveys.

Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että vuoden kuluttua AMD ei enää tuota ainuttakaan AM3-kantaista Athlon II- tai Phenom II -prosessoria. Keväällä 2012 yhtiö toimittaa ainoastaan FX-sarjan prosessoreita (Bulldozer, 20 %), Brazos-alustan prosessoreita (Bobcat, 10 %). Loput 70 prosenttia tuotantovolyymistä tulee olemaan Llano-piirejä, joiden prosessoriytissä on käytetty vanhaa K10-arkkitehtuuria (32 nanometrin tekniikalla).

1 kommentti

ArskaVi
Milloinkahan tuo Bobcat-arkkitehtuuri siirtyy 28:n nm:n prosessiin?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille