Sandy Bridge E -prosessorit ilmestyvät vuoden lopulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sandy Bridge E -prosessorit ilmestyvät vuoden lopulla
X-bit Labsin näkemien dokumenttien mukaan Intel on myöhästyttänyt ylemmän teholuokan Sandy Bridge E -prosessoreiden julkaisua. Aiempien tietojen mukaan prosessoreiden oli tarkoitus ilmestyä jo tämän vuoden kolmannella neljänneksellä, mutta aikataulu on siirtynyt viimeiseen neljännekseen.

Intelin LGA 1366 -kanta saa näin ollen muutaman kuukauden lisää elinaikaa, sillä uudet Sandy Bridge E -prosessorit toimivat LGA 2011 -kantaisessa Patsburg-piirisarjassa. X-bit Labs ei kuitenkaan kerro uutisessaan syytä Intelin päätökselle myöhästyttää julkaisua. Ennen uusien teholuokan Sandy Bridge -prosessoreiden julkaisua Intel aikoo tuoda markkinoille kesällä tai syksyllä yhden Core i7-900X-sarjan prosessorin.

Sandy Bridge E -prosessoreissa on neljä tai kuusi prosessoriydintä, "erittäin suuri välimuisti" ja nelikanavainen muistinohjain. Kellottajien kannalta tärkein ominaisuus on kuitenkin se, että kellosignaaligeneraattori on sijoitettu nyt emolevylle, eikä prosessorille kuten vuoden alussa julkaistuissa Sandy Bridgeissä. Tämä mahdollistaa prosessorin kellottamisen DMI-kaistaa korottamalla ilman, että se vaikuttaisi mihinkään muuhun järjestelmään (esim. PCIe-väylän taajuuteen).

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille