AfterDawn logo

Murtazin: Nokia neuvottelee edelleen Googlen kanssa

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Venäläisen Mobile-Review-sivuston ylläpitäjä Eldar Murtazin on perinteiseen tapaansa pistänyt lusikkansa soppaan ja hämmentänyt kunnolla. Murtazin nimittäin väittää twiitissään, että huolimatta älypuhelinten saralla toteutuvasta sopimuksesta Microsoftin kanssa, Nokia neuvottelee edelleen Googlen kanssa mahdollisesta Android-laitteesta.

Vaikka Murtazinin väitteet neuvotteluista pitäisivätkin paikkansa, kyseessä tuskin on Android-puhelin. Microsoft-sopimuksesta kertoessaan Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop painotti, että älypuhelinmarkkinoilla on nyt kolmen kilpailijan tilanne, eikä Nokian pelaaminen kahdessa joukkueessa sovi sen osalta kuvioon.

Android saattaisi sen sijaan olla saapumassa Nokian huhuttuun tablet-laitteeseen. Siihen antaa perusteita Elopin vastaus kysyttäessä yhtiön tulevasta tablet-strategiasta. Elop mainitsi, että yhtiö pidättää oikeuden julkaista laitteita myös muilla alustoilla.


Murtazin twiitti vihjaa, että Nokia olisi Symbianin poisjättämisen myötä luopumassa kokonaan omasta käyttöjärjestelmäkehityksestä eli myös MeeGo:sta, joka jättäisi huhutulle tabletille vain vähän varaa käyttöjärjestelmän suhteen.

1 KOMMENTTI

syrtek661/1

bullshittiä koko blogi

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT