AMD luopuu prosessoreiden erillisistä brändinimistä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

AMD luopuu prosessoreiden erillisistä brändinimistä
AMD aikoo luopua eri prosessorimallien erottamisesta brändinimillä. Xbitlabsin mukaan tulevaisuudessa yhtiö ei enää puhu Phenomeista, Athloneista tai Semproneista, vaan nimeämisessä painotetaan AMD Vision -sarjan eri versioita, jotka yksittäisen komponentin tehojen sijaan kertovat koko alustan suorituskyvystä.

Kun yhtiö julkaisee myöhemmin tänä vuonna Llano- ja Zambezi -koodinimelliset prosessorit, ne tullaan erottelemaan Vision-sarjan eri luokkiin. Tulossa on FX-sarjan, A-sarjan sekä E-sarjan prosessoreita, jotka kuuluvat eri alustoihin.

Tehokkaampiin pöytäkoneisiin tarkoitettu neljällä, kuudella tai kahdeksalla ytimellä varustettu Zambezi kuuluu Xbitlabsin tietojen mukaan FX-sarjaan, jota tullaan myymään AMD Vision Black - ja AMD Vision Ultimate -nimillä. Tehokannettaviin ja työpöydille tarkoitettu näytönohjaimen sisältävä Fusion-siru Llano taas on A-sarjan prosessori, joka tulee markkinoille AMD Vision Premium -alustan osana. Markkinoilla jo olevat vähävirtaiset Zacate-prosessorit kuuluvat E-sarjaan, jota myydään osana AMD Vision -alustaa.

2 kommenttia

tonttila
eipä taida mennä enää sekaisemmaksi kuin nykyään
dRD
Kyl AMD ja Intel ovat nuo prossujensa nimet vääntäneet niin nätille solmulle Pertti Peruspulliaisen näkökulmasta, että meidän vertailutaulukoille taitaa olla ihan kysyntää myös tulevina vuosina.

Kaipaa sitä aikaa, kun oli vain Pentium ja siinä perässä kellotaajuus. Jokainen tiesi, että isompi numero = nopeampi :-)

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille