AMD hyötyy Intelin ongelmista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD hyötyy Intelin ongelmista
Toisen onni on toisen epäonni, ja toisinpäin. AMD on kertonut, että sen tilausmäärät ovat lähteneet selvään kasvuun Intelin Cougar Point -piirisarjan ongelmien jälkeen.

Selitys AMD:n kasvaneille tilausmäärille on varsin luonnollinen. Intelin laitettua tuotantokoneet hetkeksi kiinni ja vedettyä markkinoille päässeet tuotteet takaisin, niin jälleenmyyjien hyllyt ja OEM-valmistajien kokoonpanolinjat jäivät ammottamaan tyhjyyttä. Molempien tilaajien on samaan aikaan pitänyt keksiä keinot miten täyttää hyllyt ja kokoonpanolinjat, jotta bisnes edelleen pysyisi käynnissä. Molemmat osapuolet ovat turvautuneet AMD:n hitaampiin, mutta toisaalta edullisiin ja toimiviin tuotteisiin. Edellisen sukupolven Core-prosessorit eivät ole ilmeisesti myöskään kelvanneet tilaajille.

AMD laski prosessoreiden hintoja helmikuun alusta, joten aiempaa edullisemmilla hinnoilla on oma osuutensa kasvaneissa tilausmäärissä. AMD:n uuteen Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit ilmestyvät vasta myöhemmin keväällä, joten Intelin ongelmilla olisi voinut olla AMD:n kannalta vieläkin makeampi ajankohta hieman myöhemmin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille