TouchPad on HP:n vastaus iPadille

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

TouchPad on HP:n vastaus iPadille
HP on julkaissut tänään ensimmäisen WebOS-käyttöjärjestelmään perustuvan tablet-mallinsa. WebOS-käyttöjärjestelän tuorein 2.0-versio ja laitteen tehokas suoritin mahdollistavat niin huvi kuin hyötykäytönkin. Julkistustilaisuudessa HP kertoi viihdepuolen osalta tulevasta peliyhteistyöstä Dreamworksin kanssa ja toimistokäyttäjille on tarjolla sovellukset tekstinkäsittelyyn sekä integrointi Google Docs -palvelun kanssa.

Laite on 9,7 tuuman kokoinen ja näytön tarkkuus on 1024x768 pikseliä. WebOS-järjestelmää pyörittää Qualcommin kaksiytiminen 1,2 GHz:n taajuudella toimiva Snapdragon-prosessori, joten ToucPadin ei pitäisi jäädä suorituskyvyssä pian markkinoille saapuvien Tegra 2 -tablettien jalkoihin. TouchPadia tulee saataville sekä 16 että 32 gigatavun tallennustilalla varustettuina versiona ja käyttömuistia löytyy 1 GB.

HP tuo markkinoille ensin pelkästään WiFi-yhteydellä varustetun mallin, mutta 3G- ja 4G-yhteyksillä varustetut laitteet saapuvat myöhemmin. TouchPadissa ei ole kameraa takapuolella, mutta etupuolelta löytyy 1,3 megapikselin kamera videopuheluihin. Liitäntöjä löytyy micro-USB:n verran.Lataaminen tapahtuu langattomasti induktion avulla käyttäen HP:n Touchstone-telakkaa. Lataamisen lisäksi telakkaan kiinnitetyt WebOS-laitteet voivat kommunikoida keskenään ja tahdistaa sisältönsä sekä näyttää käyttäjälle ilmoituksia.


Ensimmäisiä malleja odotetaan markkinoille kesäkuussa, mutta HP ei ole paljastanut laitteiden tulevaa myyntihintaa. Huolimatta houkuttelevasta laitteistosta ja intuitiivisen oloisesta käyttöliittymästä kesäkuussa tablet-markkinoiden kilpailutilanne tulee olemaan huomattavasti tiukempi, sillä TouchPad joutuu taistelemaan huomiosta useiden Android-mallien sekä Applen odotetun iPadin seuraavan version kanssa.

1 kommentti

Nikotiko
Ehkä HP:n päätös jättää laitteen myyntiin tuominen saattaa ihmetyttää joitakin, mutta minusta tämä odotus saa enemmänkin vain kokoajan halukkaammaksi ostaa laitteen. Ja kun se vihdoin markkinoille tulee, ihmiset vyöryvät ostamaan sen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. toukokuu, 2011 @ 21:39

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq | Vieraile nettisivuillani: http://bit.ly/xvn8GL

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille