Lisää Sandy Bridge -malleja helmikuun lopussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lisää Sandy Bridge -malleja helmikuun lopussa
Intel jatkaa uusien Sandy Bridge -prosessoreiden julkaisua huolimatta Series 6 -piirisarjan kanssa ilmenneistä ongelmista. Nyt vuorossa on kannettaviin tietokoneisiin tarkoitetut Sandy Brige -mallit, joiden odotetaan saapuvan tämän kuun loppupuolella. Tulossa on 17 ja 35 watin TDP-arvoilla merkittyjä Core i3, Core i5 ja Core i7 -prosessoreita.

Ensimmäiset Sandy Bridge -mobiiliversiot sisälsivät neljä prosessoriydintä ja niitä on tähän mennessä nähty lähinnä tehokannettavissa. Kahden ytimen versiot on tarkoitettu pääasiassa halvempaan hintaluokkaan sekä käytettäväksi vähävirtaisissa ultra-portable-luokan kannettavissa.

Julkaistavista Core i7 -malleista tehokkain on Core i7 2620M, joka toimii 2,7 GHz:n kellotaajuudella ja 35 watin TDP-arvolla, samoissa TDP-lukemissa on 2,6 GHz:n taajuudella toimivat Core i5 2540M ja 2520M. Lisäksi tulossa on 1,4 GHz:n taajuudella toimiva vähävirtaisempi Core i5 2537M 17 watin TDP-arvolla. Halvempaan hintaluokkaan saapuu Core i3 2310E 2,1 GHz:n kellotaajuudella ja 35 watin TDP:llä.

Core i7 -mallit on varustetu 4 MB välimuistilla sekä kellotaajuutta dynaamisesti nostavalla Turbo Boost -toiminnolla. Core i5 -malleissa välimuisti laskee 3 megatavuun ja Core i3 -malleista puuttuu myös Turbo Boost.

Prosessoreita odotetaan markkinoille 20. helmikuuta. Intel ei ole vielä julkaissut tulevien mobiilimalliensa tarkkaa hinnoitelua.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille