DisplayPort tulossa myös tabletteihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

DisplayPort tulossa myös tabletteihin
Näyttötekniikkaan liittyviä standardeja kehittelevä Video Electronics Standards Association (VESA) on julkaissut uuden version sulautettuihin järjestelmiin sekä tabletteihin ja kannettaviin tietokoneisiin tarkoitetusta Embedded DisplayPort (eDP) standardista. Uusi 1.3-numeroitu versio säästää virtaa ja parantaa akkukestoa sekä mahtuu aiempaa pienempään tilaan.

Virransäästö saavutetaan esimerkiksi Panel Self-Refresh -tekniikan avulla, joka päästää grafiikkapiirin lepotilaan käyttäen grafiikkamuistiin säilöttyä dataa ruudunpäivitykseen. Tilansäästöä saavutetaan vähentämällä käytettyjen johdinten määrää tekemättä kuitenkaan kompromisseja datan siirtonopeuksissa.

Tablet-laitteiden liitäntöjen lisäksi eDP:stä uskotaan tulevan seuraava standardi näyttöjen kiinittämiseen esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa ja pieneen tilaan pakatuissa all-in-one-työpöytäkoneissa. Intel ja AMD sekä niiden perässä monet muut järjestelmävalmistajat ovat ilmoittaneet luopuvansa nykyisin käytössä olevasta LVDS-standardista vuoteen 2013 mennessä.

Vaikka monet tietokoneiden sisäisiin väyläratkaisuihin liittyvät uudistukset, kuten integroitujen näyttöjen liitäntään tarkoitettu eDP v1.3 eivät ole käyttäjille helposti näkyvillä, niiden kehittäminen muun tekniikan mukana on erittäin tärkeää. DisplayPortin käytön kaupallisissa tuotteissa ennustetaan lisääntyvän tämän ja seuraavan vuoden mittaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille