Ivy Bridge viidenneksen nopeampi kuin Sandy Bridge

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Ivy Bridge viidenneksen nopeampi kuin Sandy Bridge
Verkkosivu VR-Zone väittää nähneensä Intelin sisäisiä dokumentteja, joissa ensi vuoden alussa julkaistavien Ivy Bridge -prosessoreiden suorituskyvyn kerrotaan olevan 20 prosenttia parempi kuin nykyisten Sandy Bridge -prosessoreiden.

Sandy Bridge -prosessorit toivat vajaan 20 prosentin suorituskykyparannuksen verrattuna edelliseen Core-sukupolveen, joihin nähden Ivy Bridge -prosessorit olisivat VR-Zonen mukaan jopa 40 prosenttia nopeampia. Ivy Bridge -prosessoreiden piti olla aiempien tietojen mukaan vain pienemmällä (22 nm) viivanleveydellä valmistettuja Sandy Bridge -prosessoreita (32 nm). Ilmeisesti tulevissa prosessoreissa on myös suorituskykyä parantavia arkkitehtuurillisia parannuksia. Pienempi viivanleveys tuo samalla lisää liikkumavaraa TDP-arvossa, joten prosessoreiden vakiokellotaajuutta on todennäköisesti hilattu korkeammalle.

Ivy Bridge -prosessoreiden näytönohjain tulee olemaan nykyistä vastinetta 30 prosenttia nopeampi. Tässä vaiheessa on kuitenkin vielä epäselvää, että onko tulevassa Intel HD Graphics -ytimessä 16 vai 24 EU-yksikköä. Sandy Bridgeissä on 12 EU-yksikköä. Ivy Bridget tukevat DirectX 11:tä (SB: 10.1), HDMI 1.4a:ta ja oudosti DisplayPort 1.1:tä (uudemman 1.2:n sijaan).

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille