Intelin uuden sukupolven SSD-asemat ensi kuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intelin uuden sukupolven SSD-asemat ensi kuussa
Intelin kolmannen sukupolven Postville Refresh -koodinimellä tunnettujen SSD-asemien odotetaan saapuvan markkinoille maaliskuun mittaan. Postville Refresh -sarjan odotettiin alun perin saapuvan jo viime vuoden loppupuolella. G3-sukupolven SSD-asemissa käytetään 25 nm:n tekniikalla valmistettuja flash-muisteja. Muisti on MLC Flash –mallista (Multi Level Cell), jossa yhteen soluun voidaan tallentaa useampia bittejä kerrallaan.

Tiedot perustuvat ruotsalaisen Sweclockers-sivuston löytämään Intelin yhteistyökumppanin Silican julkaisemaan listaan, josta on nähtävissä muun muassa eri kokovaihtoehdot ja arvioitu päivä saatavuudesta. Kokovaihtoehtoja on tulossa tarjolle 40 gigatavusta aina 600 gigatavuun asti.

Aiempien tietojen mukaan X25-M G3 -asemissa tullaan näkemään ainakin parannettuja kirjoitusnopeuksia sekä rautatason tuki AES-salaukselle. Silican lista ei paljasta eri kokovaihtoehtojen hinnoittelua, mutta ainakin teoriassa pienempään valmistustekniikkaan siirtyminen laskee hintaa gigatavua kohti aiempiin sukupolviin verrattuna.


Kuva: Sweclockers

1 kommentti

neon8
Nopeampi ja halvempi.. Jos näin niin kuulostaa enemmän kuin hyvältä..

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille