AfterDawn logo

AMD laskee Phenom II -prosessoreiden hintoja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD julkaisi tammikuun viimeisenä päivänä prosessoreidensa uudet suositushinnat. Listalle saapui uusia prosessoreita ja samalla vanhojen Phenom II -prosessoreiden hinnat laskivat.

AMD:n listoille saapuivat tammikuun alussa julkaistut neliytimiset Phenom II X4 840 BE ja X4 975 BE sekä kuusiytiminen Phenom II X6 1065T. Markkinoilla jo olleiden neliytimisten Phenom II -prosessoreiden (955, 965 ja 970) hinnat tippuivat listapäivityksen ohessa kymmenen dollaria. Esimerkiksi Phenom II X4 965 BE:n suositushinta on nyt 155 dollaria.

Hinnat laskivat myös vanhojen kuusiytimisten prosessoreiden kohdalla. Eniten pudotusta oli Phenom II X6 1090T BE:n kohdalla, jonka hinta on nyt 30 dollaria matalampi kuin tammikuun alussa eli 205 dollaria. Myös Phenom II X6 1055T:n sekä Phenom II X6 1100T:n hinnat putosivat reippaasti. Edellä mainitun hinta tippui 24 dollaria 175 dollariin, ja jälkimmäisen kaksi dollaria enemmän 239 dollariin.


AMD:n hintataso on jo ennestään ollut erittäin matalalla, koska AMD ei ole voinut kilpailla millään muulla tavoin Intelin nopeampia prosessoreita vastaan. Laitevalmistajatkin ovat huomanneet AMD:n prosessoreiden edullisuuden ja alkaneet suosia yhtiön tuotteita Intelin kustannuksella. AMD:lla on nyt erinomainen paikka voittaa takaisin markkinaosuuksia kun alennettujen hintojen lisäksi huomioidaan Intelin ongelmat 6-sarjan piirisarjan kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT