TSMC vahvistaa 28 nm aikataulun, tulossa 3 GHz:n ARM-suoritin

Kirjoittaja Panu Roivas,

TSMC vahvistaa 28 nm aikataulun, tulossa 3 GHz:n ARM-suoritin
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) on Xbit-labsin mukaan vahvistanut 28 nm prosessitekniikalla valmistettavien tuotteiden tulevan tämän vuoden toisella puoliskolla. Vuoden viimeisen neljänneksen tuotoista 3-4% odotetaan tulevan 28 nm tekniikalla valmistetuista piireistä.

TSMC:n mukaan useat valmistajat ovat jo ohittaneet tape-out-vaiheen ja ovat prototyyppivaiheessa. Ensimmäisiä valmiita tuotteita odotetaan jo Q3, mutta varsinaiseen volyymituotantoon päästään ensi vuonna.

Prosessitekniikan kehittyminen mahdollistaa entistä tiheämpien piirien valmistuksen, mikä on uusien piirien kehityksen kannalta olennaisinta suorituskykyä kasvatettaessa ja tehonkulutusta pienentäessä. Uusi 28 nm prosessitekniikka mahdollistaa kaksi kertaa tiheämmän piirin verrattuna nykyiseen 40 nm tekniikkaan.

TSMC kertoo muun muassa 3 GHz kellotaajuudella toimivan ARM-suorittimen olevan tulossa uudella prosessilla. TSMC ei kertonut milloin AMD tai Nvidia olisi tuomassa uusia 28 nm näytönohjaimia, mutta jos aikataulu pitää, niitäkin voinee odottaa vuoden loppuun mennessä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista