Uusi artikkeli: AMD:n Brazos saapuu työpöydille

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Uusi artikkeli: AMD:n Brazos saapuu työpöydille
Tom's Hardware pääsi viime vuonna testaamaan AMD:n uuteen Fusion-tekniikkaan perustuvaa Zacate-APU:ta ja tulokset olivat mielenkiintoisia. Nyt testiin on saapunut ensimmäinen myyntiin tullut Brazos-alustaan perustuva emolevy, Mini-ITX-kokoinen ASRock E350M1.

Brazos-alustalta löytyy siis kaksiytimien 1,6 GHz:n taajuudella toimiva Zacate-APU, joka sisältää myös paljon Radeon HD 5450 -mallia muistuttavan näytönohjaimen. Toimintojen integrointi on mahdollistanut hyötysuhteen kasvattamisen sekä pienentänyt materiaalikuluja. Halpojen valmistuskustannusten vuoksi ASRock on saanut painettua E350M1-emolevyn hinnan noin 110 dollarin tasolle.

Vaikka Brazos soveltuu vähäisen tehonkulutuksensa vuoksi erittäin hyvin kannettavissa tietokoneissa käytettäväksi, löytyy HD-kuvaa pyörittävälle pikkualustalle käyttöä myös olohuoneen HTPC-kokoonpanoissa.

Koska Fusion-prosessorit ovat kohtalaisen uusi asia, testien vertailukappaleet sekä suorituskykymittaukset on valittu erittäin laajalla skaalalla. Zacaten suorituskykyä koetellaan niin kevyehkössä pelikäytössä, kuin median enkoodauksessa sekä perinteisissä synteettisissä testeissä.

ASRock E350M1: AMD:n Brazos saapuu työpöydille

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille