ARM julkaisi uusia kantataajuuspiirejä LTE:tä varten

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ARM julkaisi uusia kantataajuuspiirejä LTE:tä varten
Prosessoritekniikkaa suunnitteleva ja lisensoiva ARM on julkaissut kaksi uutta prosessorimallia joiden on tarkoitus parantaa puhelimen tiedonsiirtonopeuksia nopeampiin mobiiliverkkoihin siirryttäessä. Cortex-R5 ja Cortex-R7 tarjoavat enemmän suorituskykyä sekä tuen LTE-verkoille nykyiseen R4-malliin verrattuna.

Cortex-R-sarjan prosessorit eivät kilpaile ARM:n Cortex-A-prosesoreiden kanssa, vaan niiden tarkoituksena on syöttää modeemilta saatua dataa varsinaiselle käyttöjärjestelmää ajavalle prosessorille. Verkkojen tiedonsiirtonopeuksien kasvaessa myös kantataajuuspiirin nopeus on ratkaiseva tekijä koko laitteen tiedonsiirtonopeuksien kannalta.

Cortex-R5 ja R7-prosessoreita voidaan rakentaa joko yksi- tai kaksiytimisinä. Tuplaydinprosessorit voidaan ohjelmoida siten, että toinen ydin hoitaa liikennettä tukiasemalle päin ja toisen vastuulla on tukiasemalta saapuva liikenne.


ARM:n mukaan Cortex-R- ja Cortex-A-prosessoreita tullaan näkemään tulevaisuudessa samalle piirille integroituina. Yhtiö on kertonut myös solmineensa sopimuksia tekniikan käytöstä usein valmistajien kanssa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista