AMD ja Nvidia kasvoivat Intelin kustannuksella GPU-markkinoilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD ja Nvidia kasvoivat Intelin kustannuksella GPU-markkinoilla
Tutkimusyhtiö Jon Peddie Researchin tuoreiden lukujen mukaan tietokoneiden GPU-markkinat laskivat viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 7,8 prosenttia verrattuna vuoden 2009 samaan ajankohtaan. Koko vuoden aikana näytönohjaimia myytiin vain 4,3 prosenttia enemmän kuin vuonna 2009, odotukset olivat paljon korkeammalla.

Intel säilytti odotetusti markkinajohtajuutensa. Yhtiön markkinaosuus kuitenkin putosi 55,2 prosentista (Q3/2010) 52,5 prosenttiin. Markkinaosuuden putoaminen satoi Nvidian ja AMD:n laareihin, sillä molempien yhtiöiden osuudet näytönohjainbisneksessä kasvoivat yli prosenttiyksiköllä. Markkinajärjestys kolmen suurimman osalta pysyi samana eli AMD on toisena (24,2 %) aiempaan niukemmalla erolla ennen Nvidiaa (22,5 %). VIA ja Matrox säilyttivät asemansa.


Näytönohjainten toimitusmäärien laskua voidaan selittää sillä, että tavallisten tietokoneiden markkinat kutistuvat samalla kun tablet-koneet valtaavat alaa. JPR ei kuitenkaan uskalla vielä tässä vaiheesssa lyödä väitettä lukkoon. Tutkimusyhtiö uskoo vuoden 2011 olevan parempi näytönohjaimien kannalta kuin viime vuosi Intelin Sandy Bridge -prosessoreiden, AMD:n Fusion-prosessoreiden ja uusien DirectX 11 -näytönohjaimien ansiosta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
pctv 292e sovellus kaatuilee 5 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
näyttöön ei tule signaalia 15 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kuulokkeet pelaamista varten 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Miksi jossain autossa ei ole kierroslukumittaria? 10 Vapaata keskustelua
Videoketju 365 Vapaata keskustelua
Mystinen akkuongelma 23 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 4543 Vapaata keskustelua
Miten reitittimen nopeudet menikään? 36 Laajakaistaliittymät
Päivitystä 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Emolevyn ja prossun vaihto 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä