Mitä Sandy Bridgen piirisarjamoka tarkoittaa kuluttajalle?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

Mitä Sandy Bridgen piirisarjamoka tarkoittaa kuluttajalle?
Intel ilmoitti tänään Sandy Bridgen series 6 -piirisarjan olevan viallinen, ja aikoo vetää vialliset piirit pois markkinoilta. Intel arvioi virheen kustannusten olevan kokonaisuudessaan 700 miljoonaa dollaria. Tom's Hardware kysyi useilta laitteisto- ja emolevyvalmistajilta kuinka asiakkaille käy.

SATA-kontrollereista löydetty virhe hidastaa SATA-liitännän suorituskykyä ajan kuluessa. Useiden suurien valmistajien mukaan asiakkaat ovat jo alkaneet kysellä palautuksesta, mutta valmistajat odottavat vielä Intelin sanaa asiassa. Ilmeisesti isotkaan valmistajat, kuten Asus, Gigabyte ja MSI eivät saaneet asiasta ennakkovaroitusta.

Kuluttajille Sandy Bridgen suunnitteluvirhe tarkoittaa seuraavia asioita:

-Jos olet ostanut Sandy Bridgen Series 6 (Cougar Point) -piirisarjalla varustetun koneen, saatat olla oikeutettu ilmaiseen viallisen tuotteen vaihtoon.
Valmistajien mukaan uusittujen emolevyjen ja kannettavien saapuminen voi kestää huhtikuulle asti. Valmistajat eivät kuitenkaan ole vielä varmoja kuinka palautus- ja vaihto-operaatio tullaan lopulta suorittamaan. Intelin mukaan ongelma koskettaisi vain 5% Sandy Bridgen omistajista, mutta valmistajien mukaan luku on paljon suurempi. Eräiden valmistajien mukaan kyseessä on todellinen paniikkitilanne.

- Jos olet aikeissa ostaa Sandy Bridge -koneen, joudut odottamaan huhtikuulle.

Ennen kuin korjatut versiot saadaan markkinoille, ei Sandy Bridgen ostoa kannata harkita.

- Työpöytäkoneet, kannettavat, palvelimet ovat kaikki ongelman alaisia.

Ongelma koskettaa kaikkia alustoja joissa kyseistä piirisarjaa käytetään. Sandy Bridgeen perustuvia kannettavia ja tulevia Xeon-pohjaisia palvelimia ei juuri ole markkinoille vielä ehtinyt, mutta niiden julkaisu voi viivästyä.

- Viivästyksiä tiedossa

Osa yrityksistä kertoi myös kuparin ja muiden materiaalien puutteesta valmistuspuolella, mikä saattaa viivästyttää tuotteiden markkinoille tuloa entisestään.

- Intel tiedottaa jatkotoimenpiteistä

Intel aikoo pitää useita konferenssipuheluita valmistajien kanssa tänään ja päättää kuinka asiassa edetään.

3 kommenttia

jartar
No nyt tuli joulu aikaiseen AMD:lle. Niin ison lahjan sai Inteliltä. Kuluttajien kannalta huono asia sillä sillä tämän kokoluokan ongelma tekee Sandy Bridgesta ongelmallisen valinnan. Vaikka saisi uuden emon tilalle niin sen vaihto ei ole helpoimmasta päästä.

Tässä vaiheessa luotan enemmän valmistajien arvioon kun Intelin selitykseen. Vaikea on uskoa että ongelma koskisi vain viittä prosenttia Sandy bridgen omistajista kun kyseessä suunnittelu virhe joka vaatii piirisarjan uudelleen suunnittelun. Pahoin pelkään että ongelma koskee lähes kaikkia neliydin kokoonpanoja...

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

Arzgahhh
oho noh nyt sai kyllä AMD aika aikasin joululahjansa! Mahtaa hymyilyttää amd:llä markkinointi puolella varsinkin? Kiva seurata minkälaista hinta sotaa, tästäkin syttyy kohta puolin! Oisko oikea aika päivittää konetta taas?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1. helmikuu, 2011 @ 3:08

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


MaRc0oLi0
Prossu vois ollu hyvä ostaa silloin kun lautoja ei markkinoilta löysy, pitäis hinta olla ihan edullinen, mut sen jälkeen voikin olla että hinnat pomppaa taivaisiin, varsinkin jos amd ei saa mitään todella vetävää markkinoille...

Antec Three Hundred + Corsair HX520 | Asus P8P67 Pro | Intel i5 2500k @ 4.8Ghz 24/7 | Zotac GeForce GTX 470 | 4x1Gb OCZ Platinum 1600Mhz 7-7-7 DDR3 | 1.25 Teraa | Seiska Ultimate x64 | HP 2309m 23" + 32" @ Full HD | Razeria ym...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille